Chiles en Nogada

Chiles en Nogada
Chiles en Nogadan jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.21 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 777 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 18 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Mieszanka oleju roślinnego, cebula, sól i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać suszoną żurawinę, można podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Śniadaniowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chiles en Nogada, Chiles En Nogada, oraz Kolacja: Chiles en Nogada dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Dla chiles: w średnim saute patelni na średnim ogniu, podgrzać olej roślinny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodać kurczaka i gotować, aż zacznie się biały, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Dodaj jabłka, morele, żurawinę, gruszki, rodzynki i czosnek i gotuj przez 2 minuty. Wymieszać pastę pomidorową i gotować jeszcze 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
6
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak będzie miękki, o 5 protokół. Doprawić cukrem, solą i pieprzem, a następnie zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Każdą pieczoną paprykę Poblano napełniamy jedną czwartą mieszanki kurczaka i odstawiamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dojrzały Ser Z Mleka KrowiegoDojrzały Ser Z Mleka Krowiego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8
Do sosu: w średnim saute patelni na średnim ogniu, gotować szalotki w oleju roślinnym, aż półprzezroczyste, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Dodać czosnek i gotować, aż zmieni kolor jasny karmel, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
10
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż zostanie prawie całkowicie odparowany, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
11
Dodać śmietanę i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 15 więcej minut. Migdały wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
( 23)( 23)
12
Aby służyć, umieścić każdy faszerowany pieprz poblano na talerzu i top z 2 łyżkami sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dojrzały Ser Z Mleka KrowiegoDojrzały Ser Z Mleka Krowiego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
13
Dekoruj kolendrą i nasionami granatu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn