Chile-Turcja

Chile-Turcja
Chile-przetarte Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $3.03 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 89g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 861 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka brązowego cukru, indyka, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chile - pieczony indyk, Chile-polędwica i zielone nachos Chile, oraz Chile-Otarte Skrzydła.

Instrukcje

1
Za pomocą nożyc kuchennych, wyciąć guajillo i ancho chiles wzdłuż jednej strony; umieścić nasiona w dużej misce; odstawić. Otwórz chiles i umieścić płasko w dużej suchej patelni na średnim ogniu. Gotować, obracając raz, aż lekko dmuchane i tosty, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
Pieprz GuajilloPieprz Guajillo
Papryka ChiliPapryka Chili
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać chiles de árbol i nasiona kminku; tosty aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Papryka ChiliPapryka Chili
TostyTosty
3
Przenieść do miski z nasion chile, dodać 4 szklanki wrzącej wody, i niech namoczyć, aż zmiękną, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
NasionaNasiona
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Purée chile mieszaninę z moczenia cieczy, cebula, i czosnek w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Połącz piwo, brązowy cukier, 1 pęczek oregano,1 szklanka soli, 3 szklanki pasty chile i 8 szklanek wody w bardzo dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Pasta ChiliPasta Chili
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
StadoStado
WodaWoda
PiwoPiwo
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać indyka, przykryć i schłodzić co najmniej 12 godzin i do 14 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
3
Wyjąć indyka z solanki; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
4
Ułożyć piersi bokiem do góry, na stojaku ustawionym w dużej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Wymieszać pozostałe 2 1/2 łyżeczki soli do pozostałych 1 1/2 szklanki chile pasty. Pracując od końca szyi indyka, delikatnie rozluźnij skórę od piersi i pocieraj pod skórą i na zewnątrz ptaka. Schłodzić indyka co najmniej 8 godzin i do 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ChiliPasta Chili
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
6
Rozgrzej piekarnik do 191°. Stuff indyka z cebulą, czosnkiem i pozostałą wiązką oregano; nogi związać razem z kuchennym sznurkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
CzosnekCzosnek
Cała TurcjaCała Turcja
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
7
Dodać bulion i 2 szklanki wody do patelni i pieczenia indyka 30 protokół. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 163° i piecz, fastrygując co 30-40 minut roztopionym masłem, dodając więcej bulionu lub wody w razie potrzeby, aby utrzymać płyn w patelni, i namiotowanie folią, jeśli Indyk brązowieje zbyt szybko, aż termometr do odczytu natychmiastowego włożony do najgrubszej części uda rejestruje165, 2 1/2-3 godziny dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Przełożyć indyka na talerz; namiot z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Pozwól odpocząć co najmniej 30 minut przed rzeźbieniem.
10
Tymczasem patelnia odcedzić kapie do miarki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
PatelniaPatelnia
11
Odstawić na 30 minut, a następnie odtłuścić tłuszcz z powierzchni. Doprowadzić do wrzenia w średnim rondlu; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1 szklanki. Wymieszać z sokiem z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
12
Udekoruj indyka według uznania i podawaj z sosem na patelni obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili można sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Weinert Cavas de Weinert z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Weinert Cavas de Weinert
Weinert Cavas de Weinert
"Z wybranych winnic w Lujan de Cuyo ta mieszanka malbec, cabernet sauvignon i merlot jest jednym z najjaśniejszych i najczystszych przykładów stylu Weinerta..."- Wine & Spirits 93/100
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia34
Magazyn