Chile Beef Stir-Fry
Chile wołowina Stir-Fry jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 29g białka, oraz 11g tłuszczu. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 20 minut. Jeśli masz sos rybny, papryka chile, top round, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Stir-Fry z wołowiną i brokułami, Wołowina i kapusta Stir Fry, oraz Łatwa wołowina i brokuły z dziczyzną Stir Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić marynatę, łącząc sos rybny, papryka chile, i czosnek w płytkim naczyniu.
Ułóż wołowinę w marynacie, zmieniając się w płaszcz.
Marynować wołowinę w lodówce 8 godzin na noc.
Usuń wołowinę z marynaty i strząśnij nadmiar płynu. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Podgrzać 1 łyżkę oleju z orzeszków ziemnych na dużej patelni lub wok na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj wołowinę w gorącym oleju, aż będzie gorąca, ale lekko różowa w środku, 3 do 5 minut; usuń z oleju łyżką szczelinową na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Rozgrzać pozostałą łyżkę oleju z orzeszków ziemnych na patelni; gotować i mieszać szparagi w gorącym oleju do miękkości, o 5 protokół.
Wlać bulion wołowy na patelnię i doprowadzić do duszenia.
Odstaw wołowinę na patelnię.
Dodać bazylii i kontynuować gotowanie do gorąca, o 1 minutę więcej.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Juve y Camps Reserva de la Familia Cava Gran Reserva Brut Nature Z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Juve Y Camps Reserva de la Familia Cava Gran Reserva Brut Nature
W początkowych dniach produkcji wina, rodzina Juvé y Camps miała własny Rezerwat tej Cavy, jedynej Natury Brut, którą stworzyli. Później został wydany na rynek pod tą samą nazwą i z tym samym starannym stworzeniem. Ta cava jest produkowana z soku z wolnego biegu Macabeo, Xarel.winogrona lo i Parellada zbierane są na terenie posiadłości w Espiells, Can Massana i La Cuscona. Jest to najbardziej znany z Juve cavas i nadal ich jedynym Brut Natury. Nos jest głęboki, intensywny i pociągający, początkowo przywołujący nuty dojrzałych białych owoców. Stopniowo jego złożoność rośnie i pojawiają się aromaty typowe dla długiego starzenia, cudownie przypomina tosty z nutami cytrusów w tle. Reserva de la Familia, ze swoją świeżością i dojrzałością, idealnie pasuje do podniebienia. Sparuj z paté, owocami morza, ryżem i wszelkiego rodzaju rybami, białym mięsem i wędzonymi potrawami.