Chile Beef Stir-Fry

Chile Beef Stir-Fry
Chile wołowina Stir-Fry jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 29g białka, oraz 11g tłuszczu. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 20 minut. Jeśli masz sos rybny, papryka chile, top round, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Stir-Fry z wołowiną i brokułami, Wołowina i kapusta Stir Fry, oraz Łatwa wołowina i brokuły z dziczyzną Stir Fry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić marynatę, łącząc sos rybny, papryka chile, i czosnek w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sos RybnySos Rybny
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
2
Ułóż wołowinę w marynacie, zmieniając się w płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
3
Marynować wołowinę w lodówce 8 godzin na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
4
Usuń wołowinę z marynaty i strząśnij nadmiar płynu. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
5
Podgrzać 1 łyżkę oleju z orzeszków ziemnych na dużej patelni lub wok na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj wołowinę w gorącym oleju, aż będzie gorąca, ale lekko różowa w środku, 3 do 5 minut; usuń z oleju łyżką szczelinową na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Rozgrzać pozostałą łyżkę oleju z orzeszków ziemnych na patelni; gotować i mieszać szparagi w gorącym oleju do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Wlać bulion wołowy na patelnię i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WołowyBulion Wołowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Odstaw wołowinę na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Dodać bazylii i kontynuować gotowanie do gorąca, o 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Juve y Camps Reserva de la Familia Cava Gran Reserva Brut Nature Z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Juve Y Camps Reserva de la Familia Cava Gran Reserva Brut Nature
Juve Y Camps Reserva de la Familia Cava Gran Reserva Brut Nature
W początkowych dniach produkcji wina, rodzina Juvé y Camps miała własny Rezerwat tej Cavy, jedynej Natury Brut, którą stworzyli. Później został wydany na rynek pod tą samą nazwą i z tym samym starannym stworzeniem. Ta cava jest produkowana z soku z wolnego biegu Macabeo, Xarel.winogrona lo i Parellada zbierane są na terenie posiadłości w Espiells, Can Massana i La Cuscona. Jest to najbardziej znany z Juve cavas i nadal ich jedynym Brut Natury. Nos jest głęboki, intensywny i pociągający, początkowo przywołujący nuty dojrzałych białych owoców. Stopniowo jego złożoność rośnie i pojawiają się aromaty typowe dla długiego starzenia, cudownie przypomina tosty z nutami cytrusów w tle. Reserva de la Familia, ze swoją świeżością i dojrzałością, idealnie pasuje do podniebienia. Sparuj z paté, owocami morza, ryżem i wszelkiego rodzaju rybami, białym mięsem i wędzonymi potrawami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia65
Magazyn