Chilaquiles
Chilaquiles może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.11 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 385 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, tortille kukurydziane, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chilaquiles, Chilaquiles Cha Cha Cha, oraz Chilaquiles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tortille stos i pokroić stos na 8 trójkątów.
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyskuje, a następnie smażyć tortille w 6 partiach, obracając raz, aż do złotego brązu, 3 do 5 minut na partię.
Osuszyć na warstwach ręcznika papierowego.
Salsa Purée z 1/2 szklanki kolendry w blenderze.
Wylać wszystko, ale 2 łyżki oleju z patelni, następnie gotować czosnek na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż blady złoty, o 2 protokół.
Dodać mieszaninę salsy i gotować, mieszając, aż sos dojdzie do duszenia, o 2 protokół.
Ubij razem śmietanę, śmietanę i 1/4 łyżeczki soli.
Tortille rozłóż na talerzu, a następnie polej sosem.
Skropić mieszanką kwaśnej śmietany, następnie posypać cebulą, serem i pozostałą 1/2 szklanki kolendry.