Chicken Chow Mein z " Chińskiej książki kucharskiej na wynos

Chicken Chow Mein z " the Chinese Takeout Cookbook might be just the Chiński przepis, którego szukasz. To danie główne ma 502 kalorie, 25g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę lub, marchew, sos hoisin, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 423 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Chiński Kurczak Na Wynos Chow Mein Z Chrupiącym Makaronem, Chińska książka kucharska na wynos Dan Dan Mien, oraz Zupa jajeczna z " Chińskiej książki kucharskiej na wynos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grzyby shiitake moczyć w ciepłej wodzie przez 15 do 20 minut. Wycisnąć nadmiar wody. Wyrzucić łodygi i cienko pokroić czapki grzybowe.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia i gotować makaron 1 do 2 minut mniej niż podano w instrukcji opakowania, lub tuż przed al dente.
Makaron odsączyć, spłukać pod zimną wodą i ponownie dokładnie odsączyć.
Przełożyć do miski i wymieszać z olejem sezamowym.
Przygotuj marynatę: w małej misce wymieszaj sos sojowy i wino ryżowe.
Dodać kurczaka, wrzucić do herbu i odstawić w temperaturze pokojowej na 10 do 15 minut.
Przygotuj sos: w małej misce wymieszaj bulion z kurczaka, sos sojowy, sos hoisin i pieprz. Odstawić.
Podgrzej wok lub dużą patelnię na dużym ogniu, aż koralik wody skwierczy i odparuje w kontakcie.
Dodać 1 łyżkę oleju arachidowego i zawirować, aby pokryć dno.
Dodać kurczaka i stir-fry aż Nie różowy Na zewnątrz, ale jeszcze nie gotowane przez, 2 protokół.
Dodać cebulę, papryka, marchew, kiełki fasoli, i grzyby. Gotować przez kolejne 2 minuty, aż warzywa będą miękkie-chrupiące i kurczak zostanie ugotowany.
Pozostałe 2 łyżki oleju zawirować na patelnię. Gdy olej jest gorący i błyszczący, dodaj makaron i smaż, aż niektóre nitki zmienią kolor na złoty, około 2 minut. Zrobić dobrze w środku makaronu i wlać sos. Włożyć kurczaka i warzywa do woka i mieszać, aż wszystko będzie dobrze pokryte i ogrzane.
Przełożyć na talerz i podawać.