Chi Chi Dango Mochi
Przepis Chi Chi Dango mochi może zaspokoić swoje Japońskie pragnienie w około 1 godzina i 10 minut. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 248 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 15. 317 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka proszku do pieczenia, kolor żywności, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Świetnie sprawdza się jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Mitarashi Dango, Coconut Mochi, oraz Sakura Mochi.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię 9x13 cali.
Mąkę ryżową, cukier i proszek do pieczenia ubić, odstawić na bok.
W średniej misce wymieszać wodę, wanilię, mleko kokosowe i czerwony barwnik spożywczy. Wymieszać w mieszance mąki ryżowej.
Wlać do przygotowanej patelni.
Przykryć patelnię folią i piec przez 1 godzinę. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Obróć patelnię mochi na czystą powierzchnię, która została odkurzona skrobią ziemniaczaną.
Pokroić na kawałki wielkości zgryzu za pomocą plastikowego noża. Mochi nie przykleja się tak bardzo do plastikowych noży.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
![David & Nadia Chenin Blanc]()
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.