Cherry Smash
Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 2 i kosztuje 2,65 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 228 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka wiśni bing, pomarańczowego curaçao, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Cherry Smash, Cherry Whiskey Smash, oraz Bourbon Cherry Smash dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wiśnie, kirsch i cukier w średniej misce; wymieszaj, aby zmiksować.
Odstawić w temperaturze pokojowej przez 24 godziny, od czasu do czasu mieszając. (Brandowane wiśnie można zrobić 2 tygodnie wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Umieścić 2 kieliszki do Martini w zamrażarce i schłodzić co najmniej 2 godziny.
W każdej z 2 schłodzonych szklanek umieść 3 rozgniecione wiśnie; czereśnie zmiażdżyć łyżką.
Połącz kostki lodu, koniak, pomarańczowy curaçao, sok z cytryny i Likier wiśniowy w shakerze koktajlowym. Dobrze wstrząsnąć, przecedzić do kieliszków do Martini z wiśniami i podawać.