Chała z serem i szczypiorkiem
Przepis ser i szczypiorek chała może zaspokoić swoje żydowskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 160 kalorii. Ten przepis służy 24 i kosztuje 30 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Tylko nielicznym bardzo smakował ten chleb. Udaj się do sklepu i odbierz sól, ser parmigiano-reggiano, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ser i szczypiorek, Surówka z sera i szczypiorku, oraz Chleb kukurydziany z serem i szczypiorkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w dużej misce; odstawić 5 minut lub do bąbelków. Wymieszać z masłem, solą, 5 żółtkami i 3 jajkami. Wymieszać z fontiną i szczypiorkiem. Zważyć lub lekko łyżką mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodaj 7 uncji mąki chlebowej (około 2 1/4 szklanki) i 4 uncji (około 2 3/4 szklanki) mąki uniwersalnej do mieszaniny drożdży, mieszając, aż miękkie ciasto tworzy (ciasto będzie lepki).
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy, dodając pozostałą 1/4 szklanki mąki uniwersalnej, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, przez 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. Dziurkować ciasto; przykryć i odstawić 50 minut lub aż podwoi się rozmiar. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Ciasto podzielić na 6 równych porcji.
Rzuć każdą porcję w kulkę.
Rzuć każdą piłkę na linę o długości około 15 cali.
Umieść 3 Liny równolegle do siebie; liny plecione. Szczypta kończy się razem, i tuck pod Bochenek. Powtórz procedurę z pozostałymi 3 linami.
Ułóż bochenki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia; płaszcz sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić 30 minut lub do podwojenia wielkości.
Połączyć 1 jajko i 2 łyżki wody, dobrze mieszając trzepaczką.
Pieczywo szczotkować delikatnie mieszanką jajeczną.
Bochenki posypać równomiernie Parmigiano-Reggiano.
Piec w 375 przez 25 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć z blachy do pieczenia; ostudzić na stojaku z drutu.