Chała
Chała przepis może zaspokoić swoje żydowskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 593 kalorie. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Jeśli masz koszerną sól, olej canolan, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Chała, Chała, oraz Chała dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej mleko w małym rondlu na małym ogniu, aż będzie ciepłe w dotyku.
Wrzucić mąkę do dużej miski i zrobić studnię w środku.
Dodać drożdże do studni wraz z kilkoma kroplami miodu i 1/2 szklanki lub tak ciepłego mleka.
Odstawić do spienienia, o 10 minut.
W osobnej misce połącz pozostałe mleko i miód, olej i 3 jajka. Wymieszać razem.
Dodać sól i ponownie wymieszać. Stopniowo mieszaj płynną mieszaninę z mąką, około 1/2 szklanki na raz. Gdy ciasto staje się lepkie i trudne do wymieszania, wrzucić na mąkę i ugniatać ręcznie, dodając trochę więcej mąki, jeśli to konieczne, aby nie sklejało się, aż będzie gładkie i elastyczne.
Zagnieść ciasto w kulkę. Slick inną dużą miskę z olejem, dodać ciasto, i włączyć do slick powierzchni z olejem. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłym miejscu, aż podwoi Rozmiar, 1 do 1 1/2 godziny.
Linia 2 blachy do pieczenia pergaminem. Delikatnie uderz ciasto w dół i obróć je na mąkę. Ciasto podzielić na cztery równe porcje, pracując z jedną porcją na raz, a resztę przykrywając wilgotną szmatką. Podziel jedną porcję ciasta na trzy równe kawałki i zwiń każdy kawałek w linę o długości około 1 stopy i lekko zwężającą się na końcach. Line liny obok siebie po jednej stronie blachy do pieczenia i oplot je, szczypanie końce do uszczelnienia i schowany je pod spodem. Powtórz ten proces z pozostałym ciastem, aż będziesz miał cztery ładnie plecione bochenki. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić, aż prawie dwukrotnie w wielkości, kolejne 25 minut lub tak.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Lekko ubić Pozostałe jajko i szczotkować go na szczytach chlebów chała.
Posypać nigellą lub sezamem.
Piec bochenki na złoty kolor, 20 do 30 protokół.
Fragment Balaboosta autorstwa Einat Admony (Książki rzemieślnicze). Copyright © 201