Chała

Chała
Chała przepis może zaspokoić swoje żydowskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 593 kalorie. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Jeśli masz koszerną sól, olej canolan, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Chała, Chała, oraz Chała dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzej mleko w małym rondlu na małym ogniu, aż będzie ciepłe w dotyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Wrzucić mąkę do dużej miski i zrobić studnię w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać drożdże do studni wraz z kilkoma kroplami miodu i 1/2 szklanki lub tak ciepłego mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
5
Odstawić do spienienia, o 10 minut.
6
W osobnej misce połącz pozostałe mleko i miód, olej i 3 jajka. Wymieszać razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
JajkoJajko
MlekoMleko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Dodać sól i ponownie wymieszać. Stopniowo mieszaj płynną mieszaninę z mąką, około 1/2 szklanki na raz. Gdy ciasto staje się lepkie i trudne do wymieszania, wrzucić na mąkę i ugniatać ręcznie, dodając trochę więcej mąki, jeśli to konieczne, aby nie sklejało się, aż będzie gładkie i elastyczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
8
Zagnieść ciasto w kulkę. Slick inną dużą miskę z olejem, dodać ciasto, i włączyć do slick powierzchni z olejem. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłym miejscu, aż podwoi Rozmiar, 1 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Linia 2 blachy do pieczenia pergaminem. Delikatnie uderz ciasto w dół i obróć je na mąkę. Ciasto podzielić na cztery równe porcje, pracując z jedną porcją na raz, a resztę przykrywając wilgotną szmatką. Podziel jedną porcję ciasta na trzy równe kawałki i zwiń każdy kawałek w linę o długości około 1 stopy i lekko zwężającą się na końcach. Line liny obok siebie po jednej stronie blachy do pieczenia i oplot je, szczypanie końce do uszczelnienia i schowany je pod spodem. Powtórz ten proces z pozostałym ciastem, aż będziesz miał cztery ładnie plecione bochenki. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić, aż prawie dwukrotnie w wielkości, kolejne 25 minut lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Lekko ubić Pozostałe jajko i szczotkować go na szczytach chlebów chała.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChałaChała
JajkoJajko
12
Posypać nigellą lub sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
13
Piec bochenki na złoty kolor, 20 do 30 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Fragment Balaboosta autorstwa Einat Admony (Książki rzemieślnicze). Copyright © 201
15
Zdjęcia Quentina Bacona.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn