Chard szwajcarski smażony z limonką
Szwajcarski Chard smażony z limonką może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 49 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis ma 110 kalorii, 1G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka soli koszernej, limonka, boćwina szwajcarska i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 87%. Spróbuj Sautéed Swiss Chard, Chard Szwajcarski Smażony, oraz Chard Szwajcarski Smażony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posiekać łodygi chard na 1/2-calowe kawałki. Stos liści chard, zwinąć je szczelnie do cylindra, i posiekać na 1/2-calowe paski; posiekać paski na połówki.
Podgrzać około połowy oliwy z oliwek w dużej patelni non-stick na średnim ogniu. Pokrojone łodygi chard gotować w gorącym oleju, aż gorące, o 1 minutę. Wymieszać liście chard z łodygami; gotować i mieszać razem 1 minut więcej.
Skropić pozostałą oliwę z oliwek na mieszaninie i wymieszać do pokrycia. Kontynuuj gotowanie i mieszanie, aż liście prawie zwiędną, 4 do 5 minut.
Zdjąć z ognia i natychmiast posypać sól koszerną i wycisnąć połowę limonki na chard. Wymieszać, aby równomiernie doprawić.