Chard i Salami Frittata
Chard i Salami Frittatan to bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 190 kalorii, 10g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pieprz, gruba sól koszerna, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chard Szwajcarski-Salami Frittata, Salami-Brokuły Rabe Frittata, oraz Bakłażan-chard Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić wszystkie jajka, 1 1/2 łyżki sera, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w dużej misce.
Rozgrzać oliwę z oliwek w średniej nonstick broilerproof patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i smażyć do miękkości, ale nie Brązowy, o 6 protokół.
Dodaj szwajcarski chard w 3 partiach; wrzucić, aż każdy zacznie więdnąć przed dodaniem następnego.
Posypać solą i pieprzem. Smażyć, aż jakakolwiek ciecz w patelni wyparuje. Zwiększyć ciepło do średniahigh; dodać salami i czosnek na patelni i wymieszać 1 minutę.
Dodać jajka na patelni; wymieszać, aby równomiernie rozprowadzić. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować, aż jajka są prawie ustawione, ale nadal wilgotne w centrum, o 4 protokół.
Pozostałe 1 1/2 łyżki sera posypać wierzchem.
Przenieść frittata do brojlerów i gotować tylko do ustaw w centrum i zaczyna brązowy, o 1 minutę. Za pomocą elastycznej szpatułki poluzuj frittatę wokół krawędzi. Wsuń frittatę na talerz.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.