Chard i Ricotta Torta

Chard i Ricotta Torta
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.32 za porcję. Jeśli masz sól, chard, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ser, pieczarki i szwajcarska Torta Chard, Torta di Ricotta Davida Rocco, oraz Torta pasqualina mojej mamy, placek ze szpinakiem i ricottą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Odciąć jedną trzecią ciasta chlebowego. Lekko posypanymi mąką dłońmi spłaszczyć obie porcje na dyski. Przykryć folią i odstawić podczas przygotowywania nadzienia, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Bochenki (16 Uncji Każdy) Mrożonego Ciasta Chlebowego, Rozmrożone2 Bochenki (16 Uncji Każdy) Mrożonego Ciasta Chlebowego, Rozmrożone
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
2
Wypłukać chard i łzawienie liści tworzą środkowe żebra; Odrzuć środkowe żebra i łodygi lub zapisz do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
3
Wlać olej do 12-calowej patelni lub 14-calowego woka na średnim ogniu; gdy jest gorący, dodaj czosnek i mieszaj do pachnącego, około 1 minuty,
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Dodaj chard i mieszać często aż równomiernie zwiędną, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
5
Przenieść mieszaninę do sitka i pozostawić do drenażu, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Ściśnij chard, aby usunąć cały płyn, a następnie korasely posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
6
W misce wymieszaj chard, 1 jajko, ricottę, 1/4 szklanki śmietany, oliwki, skórkę cytrynową, gałkę muszkatołową, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Za pomocą lekkiego wałka do ciasta, na lekko posypanej mąką powierzchni, rozwałkuj większą część ciasta na 12-calowy okrągły o grubości około 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
8
Usuń nadmiar mąki. Dopasuj do 10-calowej patelni sernika z wyjmowanym rimem i złóż nadmiar ciasta w dół, aby krawędzie znalazły się w połowie boków patelni; naciśnij ciasto delikatnie na boki patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Dodać mieszankę chard i rozprowadzić poziom.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
10
Rozwałkuj pozostałe ciasto na 10-calową rundę. Wyśrodkuj nad wypełnieniem i szczyp boki, aby uszczelnić. W małej misce ubić Pozostałe jajko z pozostałymi 2 łyżkami śmietany do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Wierzchnią skórkę posmarować mieszanką jajeczną; resztę wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
12
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 375, aż góra będzie bogato zarumieniona, 35 do 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
13
Ostudzić około 10 minut, a następnie uruchomić mały ostry nóż między tart i obręczy patelni poluzować; zdjąć obręcz. Użyj ząbkowanego noża, aby pokroić w kliny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
14
Podawać na ciepło lub chłodno.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia26
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn