Char Siu nad makaronem sezamowym
Char Siu nad makaronem sezamowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 481 kalorii, 27g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i podnieś łopatkę wieprzową, pastę chile, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Slow Cooker Chinese Pork vel char siu Pork, Makaron malezyjski z krabem i kiełbasą (Penang Char Kway Teow), oraz Przepis Char Kuey Teow (???/ Penang Fried Flat Noodles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 1/4 szklanki sosu sojowego, miód, ocet, 1 łyżka oleju, hoisin, 1 łyżka chile pasty, i 3 ząbki czosnku, dobrze mieszając trzepaczką; umieścić mieszaninę w ciężkich zip-top plastikowej torbie.
Umieścić wieprzowinę w worku; pieczęć. Marynować w lodówce 8 godzin lub przez noc, obracając od czasu do czasu.
Wyjąć wieprzowinę z worka; zapas marynaty.
Umieść stojak do pieczenia w małej patelni do pieczenia; napełnij patelnię wodą na Głębokość 1/2 cala.
Umieścić wieprzowinę na stojaku. Pieczona wieprzowina w temperaturze 450 przez 15 minut. Wieprzowina z odrobiną zastrzeżonej marynaty. Obróć wieprzowinę; baste. Zmniejsz temperaturę pieca do 40
Gotować wieprzowinę dodatkowe 40 minut, fastrygowanie co 10 minut. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Odstawić wieprzowinę 10 minut; cienko pokroić.
Przygotować makaron zgodnie ze wskazówkami opakowania; odcedzić.
Połączyć pozostałe 1/4 szklanki sosu sojowego, pozostałe 2 łyżki oleju, Pozostałe 1 łyżka pasty chile, pozostałe 2 ząbki czosnku, sok, i cukier w dużej misce, dobrze mieszając.
Dodaj makaron do miski; wrzucić do herbu. Podziel makaron równomiernie między każdą z 6 misek.
Połączyć kolendry i mięty; posypać około 1 łyżka mieszanki ziół na każdej porcji. Podzielić wieprzowinę równomiernie między miseczki.