Champurrado
Champurrado może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten bezglutenowy przepis służy 12 i kosztuje 21 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 77 kalorii. 71 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka tabletek meksykańskiej czekolady, laska cynamonu, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest solidne. Spróbuj Champurrado, Czytelnik: Champurrado, oraz Champurrado (Meksykańska Gorąca Czekolada) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu zagotować wodę, laskę cynamonu, goździki i anyż Gwiaździsty; zdjąć z ognia i pozostawić przyprawy, aż woda będzie pachnąca, około 10 minut. Szczep.
Rozgrzać mleko, czekoladę i Pinol w innym rondlu na średnim ogniu, ubijając, aż czekolada się rozpuści i ciecz zgęstnieje, około 10 minut.
Zdjąć z ognia i dodać piloncillo; odstawić do rozpuszczenia cukru, o 5 minut więcej.
Wlać wodę cynamonową do mieszaniny czekolady i wymieszać, aby połączyć.