Chai-Spiced Tea Cakes
Ten przepis służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 239 kalorii. Jeśli 32 grosze za porcję spada w Twoim budżecie, Chai-Spiced tea Cakes może być wielki bezmleczne przepis do wypróbowania. Udaj się do sklepu i odebrać bogaty & kremowy kremowy lukier, ciasto mix, torebki herbaty herbaty, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Ten przepis od Betty Crocker ma 21 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Bezglutenowe Chai Spiced ciasto z Chai Spiced lukier, Spiced Chai Mix, oraz Spiced Chai Tea dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325°F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Nasmaruj lub spray DNA i boki dwóch 8-lub 9-calowych okrągłych patelni na ciasto. W 2-filiżance miarki, zalać wrzątkiem torebki herbaty.
Niech strome 3 do 4 minut. Wyrzucić torebki z herbatą.
Dodaj 1/2 szklanki wody do herbaty, aby 1 filiżanka.
W dużej misce, ubić ciasto mix, olej, jajka i mieszankę herbaty z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minut, skrobanie miski od czasu do czasu.
W małej misce wymieszać cukier, kardamon, cynamon, goździki i gałkę muszkatołową; posypać ciasto w patelniach. Przeciągnij nóż przez ciasto w konstrukcji wirowej.
Piec zgodnie z zaleceniami na polu 8-lub 9-calowe rundy. Chłodne 15 minut. Uruchom nóż po bokach patelni, aby poluzować ciasta. Na talerzach do serwowania umieść każde ciasto, górną stroną w dół; delikatnie zetrzyj nadmiar okruchów. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
W małej misce do mikrofalówki, mikrofalowy lukier odkryte na wysokie 10 do 15 sekund lub aż wystarczająco cienkie, aby mżawka.
Umieść w małej, zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności; odciąć mały róg torby.
Mżawka lukier nad ciastami. Przechowywać luźno przykryte.