Chai Shortbread
Jeśli 6 centów za porcję spada w budżecie, Chai Shortbread może być wielki Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 36. Jedna porcja zawiera 57 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz szczyptę pieprzu, szczyptę zmielonych goździków, cukier puder i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj 10 sposobów gotowania z Chai Plus Chai kruche ciasteczka z solą morską, Masala Chai Shortbread, oraz Chai Chocolate Chip Shortbread dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę połączyć z 5 kolejnymi składnikami (przez pieprz), dobrze mieszając trzepaczką.
Umieścić cukier i masło w średniej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością do lekkiego i puszystego. Stopniowo dodawaj mieszaninę mąki do mieszaniny masła, ubijając z małą prędkością, aż do połączenia (mieszanina pojawi się krucha).
Posypać ciasto 1 łyżką wody z lodem; wrzucić widelcem. Podziel ciasto na pół. Uformuj ciasto na 2 (6-calowe) kłody; owiń każdą kłód w folię. Chill 1 godzinę lub do bardzo firmy.
Rozpakuj kłody ciasta. Ostrożnie pokrój każdą kłódkę na 18 plastrów za pomocą ząbkowanego noża.
Umieść kółka ciasta 2 cale od siebie na blasze wyłożone pergaminem.
Piec w temperaturze 375 przez 10 minut. Schłodzić na patelniach 5 minut.
Usuń ciasteczka z patelni; całkowicie schłodzić na stojakach z drutu.