Chai-przyprawiony krem z melasy
Jeśli 96 centów za porcję spada w budżecie, Chai-spiced Melasa krem może być super bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 328 kalorii. Ten przepis służy 6. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 920 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, płatki róży, strąki kardamonu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bezglutenowe Chai Spiced ciasto z Chai Spiced lukier, Spiced Chai Tea, oraz Spiced Chai Mix dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 F i posmaruj 4 (6-oz) lub 6 (4-oz) ramekiny masłem lub olejem kokosowym.
Mleko i melasę ubić na patelni z sosem, a następnie wymieszać z kardamonem, anyżem gwiazdkowym, cynamonem, płatkami róży, imbirem, goździkami i czarnym pieprzem. Ogrzać mleko na średnim ogniu, aż zacznie się gotować, a następnie natychmiast zmniejszyć ogień do średnio niskiego i pozostawić przyprawy do strome w mleku przez 20 minut. Przecedzić przez drobno oczkowe sito.Do ubitych jajek delikatnie ubić przyprawione mleko, następnie ubić solą i cukrem trzcinowym.
Wlać mieszankę kremu do przygotowanych ramekinów i delikatnie umieścić ramekiny w dużym naczyniu do pieczenia.
Wlać wodę do naczynia do pieczenia, aby sięgała do połowy boków ramekinów.
Przenieś naczynie do pieczenia do piekarnika i piec przez 30 do 45 minut, lub do momentu, aż krem zestaw.