Chai-przyprawiony krem z melasy

Chai-przyprawiony krem z melasy
Jeśli 96 centów za porcję spada w budżecie, Chai-spiced Melasa krem może być super bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 328 kalorii. Ten przepis służy 6. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 920 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, płatki róży, strąki kardamonu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bezglutenowe Chai Spiced ciasto z Chai Spiced lukier, Spiced Chai Tea, oraz Spiced Chai Mix dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 300 F i posmaruj 4 (6-oz) lub 6 (4-oz) ramekiny masłem lub olejem kokosowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej KokosowyOlej Kokosowy
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Mleko i melasę ubić na patelni z sosem, a następnie wymieszać z kardamonem, anyżem gwiazdkowym, cynamonem, płatkami róży, imbirem, goździkami i czarnym pieprzem. Ogrzać mleko na średnim ogniu, aż zacznie się gotować, a następnie natychmiast zmniejszyć ogień do średnio niskiego i pozostawić przyprawy do strome w mleku przez 20 minut. Przecedzić przez drobno oczkowe sito.Do ubitych jajek delikatnie ubić przyprawione mleko, następnie ubić solą i cukrem trzcinowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Papier RyżowyPapier Ryżowy
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Wlać mieszankę kremu do przygotowanych ramekinów i delikatnie umieścić ramekiny w dużym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puder BudyniowyPuder Budyniowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
4
Wlać wodę do naczynia do pieczenia, aby sięgała do połowy boków ramekinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
5
Przenieś naczynie do pieczenia do piekarnika i piec przez 30 do 45 minut, lub do momentu, aż krem zestaw.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn