Cebulowy Chleb Francuski
Przepis cebula francuski chleb może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina. Na 8 centów za porcję, dostajesz chleb, który serwuje 32. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 88 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, białko jaja, ciepłą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette, Cebulowy Chleb Francuski, oraz Francuski Chleb Cebulowy.
Instrukcje
W misce, połączyć 2 szklanki mąki, mix zupy, drożdże, cukier i sól; dodać ciepłą wodę i skrócenie. Beat na średniej prędkości przez 3 minuty.
Dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uformować miękkie ciasto. Obrócić na posypaną mąką powierzchnię; zagniatać, aż będzie gładka i elastyczna, około 3 minut.
Umieść w nasmarowanej misce, obracając raz do góry tłuszczu. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny. Dziurkować ciasto; zagnieść 4-5 razy. Podziel na pół.
Rozwałkuj każdą porcję na 14 cali. x 6-po. prostokąt.
Roll up, jelly-roll style, zaczynając od długiego boku; szczypcie krawędzie i końce do uszczelnienia.
Umieść stronę szwu w dół na wysmarowanej blasze do pieczenia. Ubij białko jaja i wodę; umyj bochenki. Przykryć folią, która została spryskana sprayem do gotowania; odstawić do podwojenia, około 30-40 minut. Za pomocą ostrego noża wykonaj cztery płytkie ukośne cięcia na górze.
Piec w temperaturze 375° przez 30-35 minut lub do złotego koloru. Schłodzić na stojaku z drutu.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Możesz spróbować Mouton kadet Bordeaux Rouge. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
![Mouton Cadet Bordeaux Rouge]()
Mouton Cadet Bordeaux Rouge
Gęsta czerwień z wyraźnym fioletowym odcieniem. Nos jest wyrazisty i złożony, bogaty w świeże i dojrzałe aromaty owocowe, zwłaszcza wiśni czerwonej i wiśni morello, z odrobiną przypraw. Atak na owoce jest bogaty i elastyczny, środkowe podniebienie pełne i owocowe na jedwabistych taninach. Pokazując atrakcyjną długość na podniebieniu, ma świeże i pikantne wykończenie, które wyraża typowy charakter merlota i bardzo wysoką jakość vintage.