Cebula dymka & halloumi bruschetta z salsą marchewkowo-szafranową
Spring onion & halloumi bruschetta z marchewką i salsą szafranową może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na przystawki. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 730 kalorii, 28g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na 4,58 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 23 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ten przepis z BBC Good Food wymaga opakowania ser halloumi, cykorii, oliwy z oliwek i kolendry. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 90%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Tarta z wędzonym plamiakiem, dymką i szafranem, Wiosenna makrela z kwaśnymi winogronami i salsą szafranową, oraz Ryba Harissa Z Sałatką Z Marchewki, Mięty I Cebuli Dymki.
Instrukcje
Jeśli chcesz zmniejszyć zasolenie halloumi, mocz go na dwie godziny wcześniej w zimnej wodzie.
Pokroić halloumi równomiernie na 8 plastrów na całej szerokości sera.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Marchew wrzucić razem z oliwą z oliwek, szafran, sok z cytryny i niektóre przyprawy. Wyłożyć na blachę do pieczenia i piec przez 20 minut lub do miękkości i złocistego. Pozostawić do ostygnięcia, następnie wrzucić do robota kuchennego z migdałami i grubo zmiażdżyć. Zeskrobać salsę do miski i dodać posiekaną kolendrę.
Dobrze wymieszać i w razie potrzeby dodać więcej przypraw lub soku z cytryny.
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni. Dokładnie osuszyć plastry halloumi. Gdy patelnia jest gorąca, ostrożnie umieść na patelni i gotuj na średnim ogniu, aż uzyska złoty kolor, a następnie odwróć i gotuj, aż druga strona będzie złota.
Podczas gotowania sera, tost na zakwasie, a następnie natrzeć jedną stronę czosnkiem.
Umieść kawałek tosta na każdym z 4 talerzy i top z 2 plastrami halloumi.
Dodać dymkę na patelni i gotować przez kilka minut z każdej strony, aż więdną i trochę złoty. Na każdy pokrojony w halloumi plasterek zakwasu kładziemy po 3 dymki, a następnie obficie łyżeczkujemy salsę z marchewką i szafranem.
Podawać z liśćmi cykorii.
Polecane wino: Chianti, Sparkling Rose, Wino Musujące, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, musujące różowe i wino musujące to moje najlepsze propozycje dla bruschetty. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które można spróbować jest Spalletti Chianti D. O. C. G. (). Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Spalletti Chianti D. O. C. G.]()
Spalletti Chianti D. O. C. G.
Produkowane głównie z winorośli Sangioveto z Poggio Reale estate, to klasyczne wino pokazuje nuty ziemi i skóry na nosie z drewnianym wydźwiękiem. Owoce są czyste i miękkie, z delikatnymi taninami na finiszu.