Cebula dymka & halloumi bruschetta z salsą marchewkowo-szafranową

Cebula dymka & halloumi bruschetta z salsą marchewkowo-szafranową
Spring onion & halloumi bruschetta z marchewką i salsą szafranową może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na przystawki. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 730 kalorii, 28g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na 4,58 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 23 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ten przepis z BBC Good Food wymaga opakowania ser halloumi, cykorii, oliwy z oliwek i kolendry. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 90%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Tarta z wędzonym plamiakiem, dymką i szafranem, Wiosenna makrela z kwaśnymi winogronami i salsą szafranową, oraz Ryba Harissa Z Sałatką Z Marchewki, Mięty I Cebuli Dymki.

Instrukcje

1
Jeśli chcesz zmniejszyć zasolenie halloumi, mocz go na dwie godziny wcześniej w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kilka świeżych Liści MiętyKilka świeżych Liści Mięty
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Pokroić halloumi równomiernie na 8 plastrów na całej szerokości sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kilka świeżych Liści MiętyKilka świeżych Liści Mięty
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
3
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Marchew wrzucić razem z oliwą z oliwek, szafran, sok z cytryny i niektóre przyprawy. Wyłożyć na blachę do pieczenia i piec przez 20 minut lub do miękkości i złocistego. Pozostawić do ostygnięcia, następnie wrzucić do robota kuchennego z migdałami i grubo zmiażdżyć. Zeskrobać salsę do miski i dodać posiekaną kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
SzafranSzafran
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dobrze wymieszać i w razie potrzeby dodać więcej przypraw lub soku z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
6
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni. Dokładnie osuszyć plastry halloumi. Gdy patelnia jest gorąca, ostrożnie umieść na patelni i gotuj na średnim ogniu, aż uzyska złoty kolor, a następnie odwróć i gotuj, aż druga strona będzie złota.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Kilka świeżych Liści MiętyKilka świeżych Liści Mięty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Podczas gotowania sera, tost na zakwasie, a następnie natrzeć jedną stronę czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
8
Umieść kawałek tosta na każdym z 4 talerzy i top z 2 plastrami halloumi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kilka świeżych Liści MiętyKilka świeżych Liści Mięty
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
9
Dodać dymkę na patelni i gotować przez kilka minut z każdej strony, aż więdną i trochę złoty. Na każdy pokrojony w halloumi plasterek zakwasu kładziemy po 3 dymki, a następnie obficie łyżeczkujemy salsę z marchewką i szafranem.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
Kilka świeżych Liści MiętyKilka świeżych Liści Mięty
SzafranSzafran
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Podawać z liśćmi cykorii.
Składniki, których będziesz potrzebować
EndiveEndive

Polecane wino: Chianti, Sparkling Rose, Wino Musujące, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, musujące różowe i wino musujące to moje najlepsze propozycje dla bruschetty. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które można spróbować jest Spalletti Chianti D. O. C. G. (). Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Spalletti Chianti D. O. C. G.
Spalletti Chianti D. O. C. G.
Produkowane głównie z winorośli Sangioveto z Poggio Reale estate, to klasyczne wino pokazuje nuty ziemi i skóry na nosie z drewnianym wydźwiękiem. Owoce są czyste i miękkie, z delikatnymi taninami na finiszu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn