Cebula dymka & halloumi bruschetta z salsą marchewkowo-szafranową

Cebula dymka & halloumi bruschetta z salsą marchewkowo-szafranową
Spring onion & halloumi bruschetta z marchewką i salsą szafranową może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na przystawki. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 730 kalorii, 28g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na 4,58 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 23 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ten przepis z BBC Good Food wymaga opakowania ser halloumi, cykorii, oliwy z oliwek i kolendry. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 90%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Tarta z wędzonym plamiakiem, dymką i szafranem, Wiosenna makrela z kwaśnymi winogronami i salsą szafranową, oraz Ryba Harissa Z Sałatką Z Marchewki, Mięty I Cebuli Dymki.

Instrukcje

1
Jeśli chcesz zmniejszyć zasolenie halloumi, mocz go na dwie godziny wcześniej w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kilka świeżych Liści MiętyKilka świeżych Liści Mięty
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2
Pokroić halloumi równomiernie na 8 plastrów na całej szerokości sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kilka świeżych Liści MiętyKilka świeżych Liści Mięty
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
3
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Marchew wrzucić razem z oliwą z oliwek, szafran, sok z cytryny i niektóre przyprawy. Wyłożyć na blachę do pieczenia i piec przez 20 minut lub do miękkości i złocistego. Pozostawić do ostygnięcia, następnie wrzucić do robota kuchennego z migdałami i grubo zmiażdżyć. Zeskrobać salsę do miski i dodać posiekaną kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SzafranSzafran
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Dobrze wymieszać i w razie potrzeby dodać więcej przypraw lub soku z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
6
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni. Dokładnie osuszyć plastry halloumi. Gdy patelnia jest gorąca, ostrożnie umieść na patelni i gotuj na średnim ogniu, aż uzyska złoty kolor, a następnie odwróć i gotuj, aż druga strona będzie złota.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Kilka świeżych Liści MiętyKilka świeżych Liści Mięty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Podczas gotowania sera, tost na zakwasie, a następnie natrzeć jedną stronę czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
8
Umieść kawałek tosta na każdym z 4 talerzy i top z 2 plastrami halloumi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kilka świeżych Liści MiętyKilka świeżych Liści Mięty
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
9
Dodać dymkę na patelni i gotować przez kilka minut z każdej strony, aż więdną i trochę złoty. Na każdy pokrojony w halloumi plasterek zakwasu kładziemy po 3 dymki, a następnie obficie łyżeczkujemy salsę z marchewką i szafranem.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
Kilka świeżych Liści MiętyKilka świeżych Liści Mięty
SzafranSzafran
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Podawać z liśćmi cykorii.
Składniki, których będziesz potrzebować
EndiveEndive

Polecane wino: Chianti, Sparkling Rose, Wino Musujące, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, musujące różowe i wino musujące to moje najlepsze propozycje dla bruschetty. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które można spróbować jest Spalletti Chianti D. O. C. G. (). Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Spalletti Chianti D. O. C. G.
Spalletti Chianti D. O. C. G.
Produkowane głównie z winorośli Sangioveto z Poggio Reale estate, to klasyczne wino pokazuje nuty ziemi i skóry na nosie z drewnianym wydźwiękiem. Owoce są czyste i miękkie, z delikatnymi taninami na finiszu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn