Cebula balsamiczna duszona z granatem
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Balsamiczna duszona cebula Cipolline z granatem może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 127 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu. Mieszanka złotego brązowego cukru, gruba sól koszerna, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 28%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Duszone Szparagi I Cebula Z Cipolline Z Pancettą I Balsamicznym B, Duszona pierś Cielęca z cebulą i ziołami: Petto di Vitello con Cipolline e Mentuccia, oraz Balsamiczna Duszona Cebula Cippolini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cebulę blanszować w dużym rondlu wrzącej wody 1 minutę.
Odcedzić; ostudzić krótko. Obrać i przyciąć, pozostawiając rdzeń nienaruszony.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Posypać koszerną solą i pieprzem; smażyć do brązowego, 12 protokół.
Dodaj kolejne 4 składniki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło. Przykryć; dusić 15 minut. Zwiększyć ogień; gotować, aż cebula będzie miękka i ciecz zagęszcza się, często mieszając, około 18 minut. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Crème fraîche złożyć na cebulę (dodać żurawinę, jeśli używasz). Dusić, aż sos pokryje cebulę grubo, 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Przenieść do miski; posypać pestkami granatu.