Cazuela de Mariscos (gulasz z owoców morza)

Cazuela de Mariscos (gulasz z owoców morza)
Cazuela de Mariscos (gulasz z owoców morza) zajmuje około około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 402g białka, 543g tłuszczu, oraz w sumie 6870 kalorii. Ten przepis służy 10. Na $4.89 za porcję, ten przepis okładki 89% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1557 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest idealny do Zima. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Ten przepis z moich kolumbijskich przepisów wymaga masła, Małży, pietruszki i pasty pomidorowej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, pescatariańskie i דל פחמימות,zne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest świetne. Podobne przepisy to Cazuela de Mariscos Colombiana, Gulasz z owoców morza z ryżem i salsą Criolla (Arroz con Mariscos), oraz Hiszpański makaron z makaronem z krewetkami, Kogutkami i kalmarami (Cazuela de Fideos con Mariscos).

Instrukcje

1
W dużym rondlu na średnim ogniu rozgrzać oliwę z oliwek i masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Dodaj cebulę, czerwony pieprz, czosnek, zielony pieprz i marchew i podsmażyć, do miękkości i półprzezroczyste, o 10 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodać sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4
Dodać śmietanę, bulion rybny, mleko kokosowe; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5
Dodaj owoce morza i przykryć zmniejszyć ogień i gotować około 2 minut, aż małże otwarte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
6
Zdjąć z ognia; wyrzucić nieotwarte łuski.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
7
Dodaj wino i koncentrat pomidorowy, gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Udekoruj świeżą kolendrą i pietruszką i podawaj na gorąco
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz można połączyć z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Możesz spróbować Scarecrow M. Etain Cabernet Sauvignon (scuffed label). Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 350 dolarów za butelkę.
Scarecrow M. Etain Cabernet Sauvignon (scuffed label)
Scarecrow M. Etain Cabernet Sauvignon (scuffed label)
Aromatycznie wino prezentuje bardzo ładne, jasne odcienie wiśni, malin i jagód, wraz z korą cynamonu, przyprawioną herbatą i wanilią. Na wejściu wino jest miękkie i treściwe, a podniebienie pokazuje ciągłość Tekstury od początku do końca. Smaki ciepłych jagód i świeżej żurawiny, nuta anyżu i bazowa nuta kakao łączą się w zintegrowane wykończenie, które wyświetla teksturę ciężkiej satyny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia100
Magazyn