Cauli-power Fettuccine "Alfredo"
Przepis Cauli-power Fettuccine "Alfredo" jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezmleczne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 1,86 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja zawiera 273 kalorie, 11g białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz niesmakowane mleko migdałowe, cebulę w proszku, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest super. Spróbuj Fettuccine Cauli-Fredo z brukselką i boczkiem, Fettuccine Alfredo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj różyczki kalafiora w dużym garnku i przykryj wodą. Doprowadzić do niskiego wrzenia. Po ugotowaniu, gotować przez kolejne 3-7 minut, aż do przetargu widłowego.
Drenaż.Tymczasem dodać olej na patelni i podsmażyć mielony czosnek na małym ogniu przez 4-5 minut, aż zmięknie i pachnące, ale nie browned.In szybki blender, dodać gotowane i odsączone kalafior, smażony czosnek, mleko, drożdże odżywcze, sok z cytryny, cebula w proszku, czosnek w proszku, sól, i pieprz. Zmiksować do uzyskania super gładkiego sosu. Jeśli używasz Vitamix, użyj drążka sabotażowego w razie potrzeby. Kluczem jest uzyskanie naprawdę gładkiego sosu, więc nie bój się pozwolić mu biegać przez minutę. Odstawić.Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Dodać żądaną ilość makaronu i gotować na czas podany na opakowaniu.
Dodaj sos kalafiorowy do garnka (możesz użyć tego samego garnka!) i dodać odsączony makaron.
Podgrzać na niskim-średnim, aż do ogrzania wystarczająco do własnych upodobań. Sól ponownie do smaku (makaron rozcieńcza smak).
Podawać ze świeżą mieloną pietruszką i czarnym pieprzem. Możesz dodać ulubione smażone lub pieczone warzywa. Myślę, że groszek, szpinak, czy brokuły sprawdziłyby się bardzo ładnie! Dodałam pieczarki, ale nie szalałam za nimi w tym daniu.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Badian a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki). Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
![Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)]()
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Jest to owocowe, miękkie i typowe wino, które jest szczególnie przyjazne dla żywności.