Cassoulet

Cassoulet
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Cassoulet. Jedna porcja zawiera 1064 kalorii, 65g białka, oraz 70 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $4.8 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś sól, cebulę, pomidory z puszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cassoulet, Cassoulet, oraz Cassoulet dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do fasoli i SAUSAGE:.In ciężki garnek 4 do 6 quart lub czajnik do zupy, doprowadzić rosół z kurczaka do wrzenia na dużym ogniu. Wrzuć fasolę i gotuj energicznie przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Wyjmij garnek z ognia i pozwól fasoli namoczyć przez 1 godzinę. W międzyczasie gotować soloną wieprzowinę w 1 litrze wody przez 15 minut; odcedzić i odstawić.Ostrym nożem przebić 5 lub 6 otworów w kiełbasę; następnie dodać kiełbasę i sól wieprzową do fasoli. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.Związać pietruszkę, wierzch selera, por, liście laurowe i goździki szczelnie w gazie, i dodać do fasoli, wraz z cebulą, 1/2 łyżeczki czosnku i 1/2 łyżeczki tymianku. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut, dodając czas lub wodę w razie potrzeby.Kleszczami przekładamy kiełbasę na talerz i odstawiamy na bok. Gotuj fasolę i sól wieprzową przez kolejne 30 lub 40 minut, lub do momentu, gdy fasola będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Z fasoli wyjąć soloną wieprzowinę, zetrzeć skórę i wyrzucić skórę. Odstawić soloną wieprzowinę na ten sam talerz, co kiełbaski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
4
Fasolę odcedzić, rezerwując bulion, w którym zostały ugotowane. Wyrzucić cebulę i Garni boquet. Odtłuścić bulion i posmakować do przypraw. Odstaw zapas na bok.DO WIEPRZOWINY I JAGNIĘCINY:.Rozgrzej piekarnik do 325 stopni . W ciężkich 10 do 12 patelnia cala, brązowy wieprzowina i jagnięcina w oliwie z oliwek na średnim ogniu. Gdy mięso będzie bogate w brąz ze wszystkich stron, przenieś je szczypcami do holenderskiego pieca.Wyrzucić wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu na patelni i podsmażyć cebulę na małym ogniu przez 5 protokół. Wymieszać z selerem naciowym i czosnkiem i gotować jeszcze 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Wlać wino, doprowadzić do wrzenia i gotować na dużym ogniu, aż mieszanina zostanie zmniejszona o połowę. Gumową szpatułką zeskrobać zawartość patelni do holenderskiego piekarnika z mięsem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
6
Dodaj pomidory, liść laurowy, sól i pieprz do holenderskiego piekarnika i wymieszaj, aby połączyć.Doprowadzić mieszaninę w holenderskim piekarniku do wrzenia na górze pieca, przykryć i piec w temperaturze 325 stopni przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
7
Przenieś mięso na ten sam talerz z kiełbasą i solą wieprzową.Odcedzić płyn, w którym mięso było duszone, naciskając na warzywa, aby uwolnić sok. Wyrzucić warzywa.Odtłuścić duszony płyn i dodać do zarezerwowanego wywaru z fasoli.Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Pokroić kiełbasę w plastry 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
9
Usuń skórę z kaczki confit i wyciągnij całe mięso z kości. Odrzuć skórę i kości (możesz zostawić skórę NA, jeśli chcesz, ale myślę, że to sprawia, że zbyt tłuste -- ).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
10
Pokroić kaczkę na kawałki 1 cal.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
11
Pokroić sól wieprzową na kawałki 1 cal.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
12
Połącz kaczkę, kiełbasę, soloną wieprzowinę, wieprzowinę i jagnięcinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Cała KaczkaCała Kaczka
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
13
Rozłóż 1-calową warstwę fasoli na dnie dużego holenderskiego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
14
Rozłóż połowę mieszanki mięsa na tych fasoli, top z kolejną warstwą 1 cala fasoli i pozostałą mieszaniną mięsa, kończąc na ostatniej warstwie fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
15
Wlać zarezerwowany bulion fasoli / płyn do duszenia na fasolę, aż prawie pokryje je (jeśli nie ma wystarczającej ilości bulionu, możesz dodać bulion z kurczaka lub wodę, aby uzupełnić różnicę).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
16
Wymieszać bułkę tartą i natkę pietruszki i rozprowadzić na wierzchu zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
17
Wlać 2 łyżki tłuszczu z kaczki, tłuszczu gęsiego lub roztopionego masła na mieszaninę pietruszki/okruchy.Doprowadzić zapiekankę do wrzenia na górze pieca, a następnie piec, odsłonięty w temperaturze 350 stopni przez 1 i 1/4 godziny lub do momentu, gdy okruchy utworzą twardą, brązową skorupę.Push skorupę w dół do cassoulet, przynosząc więcej świeżej fasoli & mięso do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z KaczkiTłuszcz Z Kaczki
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
18
Umieść zapiekankę pod brojlerem i broil, aż top będzie brązowy i chrupiący.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
19
Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Wepchnij drugą skórkę do cassoulet. Przykryć i przechowywać w lodówce.Dzień, w którym chcesz służyć cassoulet, piec w piekarniku, pod przykryciem, w temperaturze 350 stopni przez 45 minut, a następnie zdejmij pokrywę i piecz na wierzchu, aż będzie brązowy i chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Składniki

1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)23 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobna sucha bułka tartadrobna sucha bułka tarta397Orzechy dowolne (posiekane)pomidory pokrojone w kostkępomidory pokrojone w kostkę1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiseler naciowy pokrojony w kostkęseler naciowy pokrojony w kostkę3zdanieseler i liścieseler i liście2Średnia żółta cebula, posiekana1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku1(może być lub przeglądać)suszony tymianeksuszony tymianek1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino2(zima)tłuszcz z kaczki lub 2 łyżki tłuszczu z gęsi lub 2 łyżki roztopionego masłatłuszcz z kaczki lub 2 łyżki tłuszczu z gęsi lub 2 łyżki roztopionego masła4nogi kaczka confitnogi kaczka confit4gałązkiświeża pietruszkaświeża pietruszka1(może być lub przeglądać)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1(może być lub przeglądać)czosnek mielonyczosnek mielony454Orzechy dowolne (posiekane)Francuskie haricots Vert, blancsFrancuskie haricots Vert, blancs227Orzechy dowolne (posiekane)Baranek, pocięty na 2 cale kawałkiBaranek, pocięty na 2 cale kawałki1por, biała częśćpor, biała część2(zima)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę1małecebula obranacebula obrana596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana natka pietruszkidrobno posiekana natka pietruszki0(może być lub przeglądać)8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek227Orzechy dowolne (posiekane)schab, pokrojony w 2 cale kawałkischab, pokrojony w 2 cale kawałki227Orzechy dowolne (posiekane)kiełbasa wieprzowa czosnkowakiełbasa wieprzowa czosnkowa0(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)227Orzechy dowolne (posiekane)chuda sól wieprzowa, w jednym kawałkuchuda sól wieprzowa, w jednym kawałku1sernik, 12 cali kwadratowysernik, 12 cali kwadratowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn