Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Cassoulet. Jedna porcja zawiera 1064 kalorii, 65g białka, oraz 70 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $4.8 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś sól, cebulę, pomidory z puszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cassoulet, Cassoulet, oraz Cassoulet dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Do fasoli i SAUSAGE:.In ciężki garnek 4 do 6 quart lub czajnik do zupy, doprowadzić rosół z kurczaka do wrzenia na dużym ogniu. Wrzuć fasolę i gotuj energicznie przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Wyjmij garnek z ognia i pozwól fasoli namoczyć przez 1 godzinę. W międzyczasie gotować soloną wieprzowinę w 1 litrze wody przez 15 minut; odcedzić i odstawić.Ostrym nożem przebić 5 lub 6 otworów w kiełbasę; następnie dodać kiełbasę i sól wieprzową do fasoli. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.Związać pietruszkę, wierzch selera, por, liście laurowe i goździki szczelnie w gazie, i dodać do fasoli, wraz z cebulą, 1/2 łyżeczki czosnku i 1/2 łyżeczki tymianku. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut, dodając czas lub wodę w razie potrzeby.Kleszczami przekładamy kiełbasę na talerz i odstawiamy na bok. Gotuj fasolę i sól wieprzową przez kolejne 30 lub 40 minut, lub do momentu, gdy fasola będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Wieprzowina Solona
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(i Tylko Porcje)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Z fasoli wyjąć soloną wieprzowinę, zetrzeć skórę i wyrzucić skórę. Odstawić soloną wieprzowinę na ten sam talerz, co kiełbaski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina Solona
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
4
Fasolę odcedzić, rezerwując bulion, w którym zostały ugotowane. Wyrzucić cebulę i Garni boquet. Odtłuścić bulion i posmakować do przypraw. Odstaw zapas na bok.DO WIEPRZOWINY I JAGNIĘCINY:.Rozgrzej piekarnik do 325 stopni . W ciężkich 10 do 12 patelnia cala, brązowy wieprzowina i jagnięcina w oliwie z oliwek na średnim ogniu. Gdy mięso będzie bogate w brąz ze wszystkich stron, przenieś je szczypcami do holenderskiego pieca.Wyrzucić wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu na patelni i podsmażyć cebulę na małym ogniu przez 5 protokół. Wymieszać z selerem naciowym i czosnkiem i gotować jeszcze 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Wlać wino, doprowadzić do wrzenia i gotować na dużym ogniu, aż mieszanina zostanie zmniejszona o połowę. Gumową szpatułką zeskrobać zawartość patelni do holenderskiego piekarnika z mięsem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
6
Dodaj pomidory, liść laurowy, sól i pieprz do holenderskiego piekarnika i wymieszaj, aby połączyć.Doprowadzić mieszaninę w holenderskim piekarniku do wrzenia na górze pieca, przykryć i piec w temperaturze 325 stopni przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
7
Przenieś mięso na ten sam talerz z kiełbasą i solą wieprzową.Odcedzić płyn, w którym mięso było duszone, naciskając na warzywa, aby uwolnić sok. Wyrzucić warzywa.Odtłuścić duszony płyn i dodać do zarezerwowanego wywaru z fasoli.Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Wieprzowina Solona
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
9
Usuń skórę z kaczki confit i wyciągnij całe mięso z kości. Odrzuć skórę i kości (możesz zostawić skórę NA, jeśli chcesz, ale myślę, że to sprawia, że zbyt tłuste -- ).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
10
Pokroić kaczkę na kawałki 1 cal.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
11
Pokroić sól wieprzową na kawałki 1 cal.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina Solona
12
Połącz kaczkę, kiełbasę, soloną wieprzowinę, wieprzowinę i jagnięcinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina Solona
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Cała Kaczka
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
13
Rozłóż 1-calową warstwę fasoli na dnie dużego holenderskiego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka
14
Rozłóż połowę mieszanki mięsa na tych fasoli, top z kolejną warstwą 1 cala fasoli i pozostałą mieszaniną mięsa, kończąc na ostatniej warstwie fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
15
Wlać zarezerwowany bulion fasoli / płyn do duszenia na fasolę, aż prawie pokryje je (jeśli nie ma wystarczającej ilości bulionu, możesz dodać bulion z kurczaka lub wodę, aby uzupełnić różnicę).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
16
Wymieszać bułkę tartą i natkę pietruszki i rozprowadzić na wierzchu zapiekanki.
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
17
Wlać 2 łyżki tłuszczu z kaczki, tłuszczu gęsiego lub roztopionego masła na mieszaninę pietruszki/okruchy.Doprowadzić zapiekankę do wrzenia na górze pieca, a następnie piec, odsłonięty w temperaturze 350 stopni przez 1 i 1/4 godziny lub do momentu, gdy okruchy utworzą twardą, brązową skorupę.Push skorupę w dół do cassoulet, przynosząc więcej świeżej fasoli & mięso do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z Kaczki
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
18
Umieść zapiekankę pod brojlerem i broil, aż top będzie brązowy i chrupiący.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
19
Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Wepchnij drugą skórkę do cassoulet. Przykryć i przechowywać w lodówce.Dzień, w którym chcesz służyć cassoulet, piec w piekarniku, pod przykryciem, w temperaturze 350 stopni przez 45 minut, a następnie zdejmij pokrywę i piecz na wierzchu, aż będzie brązowy i chrupiący.