Casserole z Zielonej fasoli
Zapiekanka z fasolki szparagowej to amerykańska przystawka. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 1,08 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 307 kalorii, 12 g białka i 20 g tłuszczu. Ten przepis zachwycił 177 osób. Udaj się do sklepu i kup bułkę tartą panko, pieprz, masło i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Dzięki temu przepisowi Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 78%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Najlepsza zapiekanka z zielonej fasoli, Zapiekanka z zielonej fasoli i Zapiekanka z zielonej fasoli.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Jeśli wolisz mniejsze kawałki, przekrój fasolkę szparagową na pół. Zblanszuj fasolkę szparagową: wrzuć ją do lekko osolonego wrzątku i gotuj fasolkę szparagową przez 3 do 4 minut.
Wyjmij je z wrzącej wody łyżką cedzakową i od razu zanurz w misce z lodowatą wodą, aby zatrzymać proces gotowania.
Odcedź fasolę, gdy ostygnie i odłóż na bok.
Dodaj kawałki bekonu na patelnię na średnim ogniu. Gotuj boczek przez 2 minuty, a następnie dodaj paprykę, czosnek i cebulę i kontynuuj smażenie, aż boczek będzie gotowy (ale nie chrupiący), a cebula stanie się złotobrązowa, od 3 do 5 minut.
Zdjąć z ognia i odstawić.
W osobnym rondlu rozpuść masło na średnim ogniu.
Na patelnię wsyp mąkę i natychmiast wymieszaj, aby równomiernie wymieszać ją z masłem. Gotuj przez minutę lub 2, a następnie wlej półtorej mleka. Kontynuuj gotowanie, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje, około 2 minut.
Dodaj 1 1/2 łyżeczki soli, trochę czarnego pieprzu i cayenne, a następnie dodaj starty ser. Mieszaj, aż ser się rozpuści. Wyłącz ogrzewanie.
Dodaj mieszaninę bekonu i cebuli i wymieszaj, aby połączyć.
Dodaj zieloną fasolkę i delikatnie wymieszaj, aby połączyć.
Wlać do naczynia do pieczenia i posypać panko.
Piec, aż sos będzie musujący, a panko złociste, około 30 minut.