Cassata Siciliana

Cassata Siciliana
Cassata Siciliana może być tylko przystawka szukasz. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 677 kalorii, 11g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz wanny g ricotta, mąkę, skrystalizowane owoce i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Cassata Siciliana, Cassatan alla Siciliana (sycylijska tarta kremowa), oraz Miecznik A La Siciliana są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Dzień wcześniej Rozgrzej piekarnik do 160C/Gaz 3 / wentylator piekarnik 140C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Posmaruj tortownicę 25cm / 10in z roztopionym masłem, a następnie odkurz mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
3
Zrób gąbkę. Za pomocą miksera elektrycznego wyposażonego w trzepaczki balonowe, ubić jajka z cukrem, aż bledną i przewiewną. Mieszanka powinna być wystarczająco gruba, aby pozostawić na powierzchni wstążkę po uniesieniu trzepaczki, dotarcie do tego etapu zajmuje około 8-10 minut. Delikatnie złóż mąkę i skórkę cytrynową za pomocą trzepaczki lub łyżki, starając się nie opróżnić ubitych jaj i cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Pracując szybko, przełożyć do przygotowanej tortownicy i piec około 30 minut, aż będzie jędrna w dotyku (ciasto nie powinno wzrosnąć). Podstaw puszkę na stojaku z drutu i pozostaw do ostygnięcia, a następnie wyjmij ciasto z puszki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
5
Zrób krem ricotta. Wykrystalizowane owoce i mrożoną czekoladę drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
6
Ricottę wymieszać z cukrem i delikatnie dodać owoce i czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
7
Umieść w lodówce, aż będziesz gotowy do złożenia ciasta.
8
Zrobić lukier tuż przed złożeniem ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka PomarańczowaGalaretka Pomarańczowa
9
Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny i 1 łyżką mleka, następnie dodać kroplę zielonego barwnika spożywczego, aby lukier nabrał subtelnego zielonego odcienia i energicznie ubić. Powinieneś mieć pastę do smarowania o gęstej, nie płynnej konsystencji, możesz potrzebować trochę dodatkowego mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fioletowe PosypkiFioletowe Posypki
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Galaretka PomarańczowaGalaretka Pomarańczowa
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
10
Złóż ciasto. Dżem rozpuścić z 1 łyżką likieru i 1 łyżką wody. Pokrój gąbkę na pół poziomo.
Składniki, których będziesz potrzebować
(z Kartonu)(z Kartonu)
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
DżemDżem
11
Ułóż mniej idealną połowę na płaskim talerzu i rozłóż połową mieszanki dżemu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
DżemDżem
12
Rozłóż całą masę ricotta na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
13
Pozostałą masę dżemu rozprowadzić na pozostałej gąbce, następnie obrócić i położyć na śmietanie ricotta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
DżemDżem
14
Polewkę rozprowadzić równomiernie na wierzchu i wygładzić nożem do palety, następnie wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę (lub do dwóch dni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Galaretka PomarańczowaGalaretka Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do PaletyNóż Do Palety
15
W dzień, na kilka godzin przed podaniem udekoruj wierzch ciasta skrystalizowanymi owocami, skórką i Angeliką, tak jak chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn