Cassata alla Siciliana (sycylijska tarta kremowa)

Cassata alla Siciliana (sycylijska tarta kremowa)
Cassatan alla Siciliana (sycylijska tarta kremowa) wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 628 kalorii. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać białka, czekolada, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski spoonacular wynik 30%. Spróbuj Cassatan alla Siciliana (sycylijska tarta kremowa), Cassata Siciliana, oraz Cassata Siciliana dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Aby zrobić Pan di Spagna (biszkopt): miej następujące składniki w temperaturze pokojowej przez co najmniej godzinę przed pieczeniem; 6 jaj, sok z cytryny, skórka pomarańczowa i sherry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
BiszkoptBiszkopt
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Oddzielić 6 jajek i odstawić białka na bok. Ubić żółtka, aż będą gęste i cytrynowe. Ubij cukier, sok z cytryny, skórkę pomarańczową i sherry lub 1 łyżeczkę ekstraktu migdałowego. Beat until foamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(Keebler)(Keebler)
4
Mąkę przesiać 3 razy i delikatnie, ale dokładnie złożyć na żółtka. Białka ubijać do spienienia, dodawać sól i ubijać do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Złożyć na żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Wlać ciasto do jednego ungreased 9 inch Spring form patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 50 do 60 minut. Przetestuj naciskając lekko końcówką palca, jeśli ciasto od razu wróci do siebie. Ciasto pozostawić na patelni do ostygnięcia i odwrócić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Gdy ciasto jest całkowicie chłodne pokroić na 3 warstwy i posypać warstwami rumu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
8
Aby zrobić nadzienie: ricottę bardzo drobno zmiażdżyć rękami lub maserem ziemniaczanym, dodać 1/2 szklanki cukru cukierniczego i ubijać przez około 3 minuty, aż uzyska kremową konsystencję. Wymieszaj 6 łyżek rumu, startą słodką czekoladę, posiekane kandyzowane wiśnie, cynamon i prażone migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiśnie KandyzowaneWiśnie Kandyzowane
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
( 23)( 23)
Przez CiastoPrzez Ciasto
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
9
Rozłóż nadzienie ricotta na warstwach biszkoptu, używając pół cala nadzienia na każdej warstwie. Pozostaw wierzch i boki ciasta gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BiszkoptBiszkopt
Przez CiastoPrzez Ciasto
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
10
Aby lukier: masło śmietankowe z 1 szklanką przesianego cukru cukierniczego. 2 białka ubić na sztywno i stopniowo ubić do białek Pozostałe 1 1/2 szklanki cukru cukierniczego. Złożyć białka do mieszaniny masła i dodać krotnie w 1 łyżeczkę ekstraktu migdałowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
11
Przykryj boki i wierzch ciasta równomiernie lukrem. Przechowywać w lodówce do momentu podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
12
Porcje 1
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn