Carry Cake z truskawkami i bitą śmietaną
Ciasto Carry z Truskawkami i Bitą Śmietaną zajmuje od początku do końca około 1 godziny i 25 minut. Ten deser ma 729 kalorii, 12 g białka i 55 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 porcjom i kosztuje 2,83 USD za porcję. Mieszanka sody oczyszczonej, ekstraktu waniliowego, mąki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis przygotowały 32 osoby i zrobiłyby je jeszcze raz. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 54% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to Angel Food Cake z truskawkami i bitą śmietaną, czekoladowe ptysie z bitą śmietaną i truskawkami | Wszystkiego najlepszego dla Becci, truskawek i bitej śmietany z chrupiącą skórką.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C (350 stopni F). Natłuść i posyp mąką 9-calową patelnię z rurkami.
W małym rondlu połącz masło z mlekiem. Podgrzewaj, aż masło się roztopi, ale nie gotuj. W średniej misce ubij jajka z 1/2 łyżeczki soli i 2 szklankami cukru. Wymieszać z podgrzanym mlekiem, masłem i wanilią.
Połącz mąkę i sodę oczyszczoną; wmieszać do ciasta, tylko do połączenia.
Wlać do przygotowanej patelni.
Piec 55 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż nóż wbity w koronę ciasta będzie po wyjęciu czysty. Studzimy na blasze przez co najmniej 15 minut, a następnie wyjmujemy i przekładamy na metalową kratkę do całkowitego wystygnięcia.
W misce wyposażonej w końcówkę do ubijania wymieszaj serek śmietankowy, cukier, wanilię i sól. Ubijaj na średnich obrotach, aż masa będzie gładka.
Wlewaj ciężką śmietankę powolnym, stałym strumieniem, cały czas ubijając, aż mieszanina stanie się puszysta i utrzyma sztywną pianę. Nie pozwól jednak, aby wyglądało na ziarniste. Od czasu do czasu zeskrobuj dno miski szpatułką, aby usunąć grudki.
Wystudzone ciasto przekrój poziomo na trzy warstwy. Na dolną warstwę ułóż truskawki, górnymi końcami skierowanymi na zewnątrz. Wypełnij pozostałą przestrzeń większą ilością jagód. Na jagody wyłóż odrobinę bitej śmietany i równomiernie ją rozprowadź.
Na wierzch połóż kolejną warstwę ciasta i powtórz proces.
Na ciasto wyłóż wierzchnią warstwę i przykryj pozostałą śmietaną. Na kremie ułóż pozostałe jagody.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Blanc de Bleu Cuvee Mousseux z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Blanc de Bleu Cuvee Mousseux]()
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.