Carpaccio z tuńczyka z prażonymi burakami i tłoczoną oliwą z oliwek

Carpaccio z tuńczyka z prażonymi burakami i tłoczoną oliwą z oliwek z cytrusów może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 229 kalorii, 26g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, mikro zielenie, buraki dla niemowląt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Carpaccio z tuńczyka z sosem cytrusowo-imbirowym, oraz Prażone Buraki Dziecięce dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozciągnij arkusz folii na płaskim blacie.
Posypać oliwą z oliwek i umieścić na kawałku tuńczyka w środku folii. Pokrywa z tego samego rozmiaru folii. Delikatnie Funt tuńczyka z młotkiem aż bardzo cienkie. Powtórz dla pozostałego tuńczyka. Utrzymuj zimno do podania. Czyste zielone szczyty z buraków, umieścić buraki na patelni z olejem, tymiankiem, solą i pieprzem.
Dodaj 2 łyżki wody, aby zapobiec spalaniu. Przykryć szczelnie folią aluminiową.
Umieść w rozgrzanym piekarniku 375 stopni na 45 minut, aż nóż łatwo przebije buraki. Schłodzić do temperatury pokojowej i mokrym ręcznikiem, odkleić skórę z buraków.
Buraki pokroić na 4 ćwiartki.
Wyjmij plastik z tuńczyka i umieść na środku talerza. Doprawić solą i pieprzem, skropić Agrumato i posiekanym szczypiorkiem. Wrzuć mikro zieleni i buraków z Agrumato i kształt zieleni w małej kuli.
Ułożyć zieleninę na górze talerza i losowo rozsypać kawałki buraków na carpaccio.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Darioush Signature Merlot z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 69 dolarów za butelkę.
![Darioush Signature Merlot]()
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc