Carne con Chile
Carne con Chile jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 498 kalorii, 64G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mięso wieprzowe gulasz, czosnek, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest niesamowite. Spróbuj Czyste Jedzenie Chili Con Carne (Instant Pot), Chile con Carne, oraz Chile Con Carne Z Czerwoną Fasolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść pomidory, pomidory, papryka serrano, papryka chile de arbol, i 3 całe ząbki czosnku w rondlu na średnim ogniu, i ostudzić, aż mieszanina jest soczysta i papryka są miękkie, o 10 protokół.
Usunąć i wyrzucić ząbki czosnku.
Wlać mieszaninę do blendera i zmiksować na gładką masę, około 1 minuty; SOS odstawić na bok. Zmielić 1 ząbek czosnku, lub ilość do smaku, i wymieszać z sosem; doprawić do smaku solą.
Mielenie 1 więcej ząbek czosnku, i umieścić na patelni z wieprzowiny na średnim ogniu. Gotuj pod przykryciem, aż wieprzowina nie będzie już różowa, a soki będą jasne, często mieszając, około 30 minut.
Wlać mieszany sos na mięso, i zmniejszyć ogień na wolnym ogniu; gotować, często mieszając, aż wieprzowina będzie miękka, 5 do 10 więcej minut.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili można sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Casteller Cava Brut. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Casteller Cava Brut]()
Casteller Cava Brut
Casteller Brut Cava wykazuje aromaty zielonego jabłka i cytrusów. W ustach ma ostre, świeże smaki z nutami cytrusowo-limonkowymi i odrobiną słodyczy. Smakuje świeżo, czysto i nerwowo.