Carciofi z miętą i czosnkiem

Carciofi z miętą i czosnkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 367 kalorii. Na 6,03 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka płatków pieprzu, wina, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%. Spróbuj Serduszka z karczocha z miętą (carciofi Alla Romana), Mint Mojo (portorykański sos czosnkowy z miętą), oraz Rigatoni AI Carciofi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać i przyciąć karczochy, pozostawiając łodygi nienaruszone i umieścić w zakwaszonej wodzie.
Umieścić oliwę z oliwek i ząbki czosnku na patelni i umieścić na średnim ogniu. Gotować, aż czosnek będzie jasny złoty kolor.
Odcedzić karczochy i umieścić na patelni z czosnkiem i gotować do miękkości (czasami spritzing z winem, w razie potrzeby, aby spowolnić gotowanie), o 10 protokół.
Dodać chili i miętę, wymieszać, doprawić solą i pieprzem i podawać.