Carciofi alla Giudea

Carciofi alla Giudea
Carciofi alla Giudea może być tylko przystawka szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje 3,46 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 150 kalorii. Mieszanka baby karczochy, cytryny, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest solidne. Podobne przepisy to Carciofi Alla Fiesolana (karczochy duszone), Karczoch rzymski styl: Carciofi alla Romana, oraz Serduszka z karczocha z miętą (carciofi Alla Romana).

Instrukcje

1
1 cytrynę pokroić na pół. Wycisnąć sok do dużej miski; dodać połówki cytryny. Napełnij miskę 2/3 wodą. Pracując z 1 karczochem na raz, odrywaj ciemne zewnętrzne liście, aż pozostaną tylko bladozielone liście. Trim koniec off macierzystych i wyciąć 1/2 cala off top karczoch; dodać do cytryny wody. Powtórz z pozostałymi karczochami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
SokSok
CytrynaCytryna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Napełnij kolejną dużą miskę lodową wodą. Karczochy blanszować w dużym rondlu z wrzącą osoloną wodą 10 sekund; przenieść do wody z lodem, aby całkowicie ostygnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Usuń karczochy z wody i otrząśnij nadmiar wilgoci. Delikatnie podważyć liście i nacisnąć tak płasko, jak to możliwe. Odwróć karczochy na papierową powierzchnię roboczą wyłożoną ręcznikiem i naciśnij, aby utrzymać otwarte liście.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
WodaWoda
4
Odcedzić 30 minut. (Można przygotować 4 godziny wcześniej. Przykryć plastikiem i odstawić w temperaturze pokojowej.)
5
Linia duża blacha do pieczenia z ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
Dodaj wystarczającą ilość oliwy z oliwek do ciężkiego dużego rondla, aby osiągnąć głębokość 2 cale. Przymocuj termometr do głębokiego smażenia z boku rondla z końcówką zanurzoną w oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż termometr zarejestruje 177°. pracując z 1 karczochem na raz, mocno chwyć koniec łodygi karczocha długimi szczypcami. Zanurz karczoch w oleju na dnie rondla, naciskając, aby liście były otwarte i smażyć, aż liście utrzymają kształt, około 15 sekund. Uwolnij karczoch (obróci stronę łodygi w dół). Powtórz z 3 więcej karczochów i kontynuować smażenie, aż karczochy serca są po prostu miękkie po przekłuciu nożem, o 4 minuty dłużej. Za pomocą szczypiec Usuń karczochy z oleju; przenieś, trzpień do góry, do ręczników papierowych, lekko naciskając, aby utrzymać liście otwarte. Przekręć karczochy, aby osuszyć je na papierowych ręcznikach. Powtórz z pozostałymi karczochami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczochy SercaKarczochy Serca
KarczochKarczoch
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
NóżNóż
SzczypceSzczypce
8
Posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
9
Pozostałe cytryny pokroić w kliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
10
Karczochy podawać z cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
KarczochKarczoch
11
Wskazówka Rynkowa
12
Kupuj karczochy dla dzieci, tak jak robią to Włosi: Wybierz każdą z nich indywidualnie, wybierając te, które są ciężkie do ich rozmiaru. Liście nie powinny mieć brązowych krawędzi i powinny ciasno owijać się wokół serca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch Dla DzieciKarczoch Dla Dzieci
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn