Carbonnade gulasz wołowo-piwny

Carbonnade gulasz wołowo-piwny
Gulasz z wołowiny i piwa carbonnade może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.63 za porcję. Jedna porcja zawiera 683 kalorie, 55g białka, oraz 39g tłuszczu. 1207 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Ten przepis z prostych przepisów wymaga belgijskiego piwa, soli i pieprzu, masła i tymianku. Jest idealny do Dzień Ojca. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Crock Pot wołowina i piwo Carbonnade, Carbonnade Wołowe, oraz Belgijska Wołowina Carbonnade dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wołowinę opłukać: wołowinę osuszyć papierowymi ręcznikami, następnie dobrze doprawić solą i pieprzem. Na górze pieca podgrzać 2 łyżki masła w dużym, ciężkim piecu holenderskim na średnim ogniu, aż będzie gorąco, prawie dymiąc.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
2
Pracując partiami, brązowo mięso, bez mieszania, około 3 minut z każdej strony(nie mieszaj, daj mięso możliwość dobrze brązowego).
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
3
Przełożyć rumianą wołowinę do osobnej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1
Dodać 2 łyżki masła do holenderskiego piekarnika; zmniejszyć ogień do średniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Dodać cebulę i 1/2 łyżeczki soli; gotować, aż cebula są rumiane, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Dodać mąkę i mieszać, aż cebula są równomiernie pokryte i mąka jest lekko rumiane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
4
Wymieszać w bulionie, skrobanie dno patelni poluzować rumiane kawałki; mieszać w piwo, tymianek, bay, rumiane wołowiny z którymkolwiek z nagromadzonych soków, i sól i pieprz do smaku. Zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej i doprowadzić do pełnego gotowania na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej, częściowo przykryć, niech gotować przez 2-3 godziny, aż wołowina będzie przetargu widelca. (Alternatywnie można gotować w piekarniku w temperaturze 149°.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Od czasu do czasu mieszaj, skrobając wszystko, co przykleja się do dna patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Około pół godziny przed zakończeniem gotowania, dodać musztardę i brązowy cukier. Dostosuj przyprawy do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
7
Podawać: wyrzucić tymianek i liść laurowy. Przyprawy wyregulować solą i pieprzem do smaku i podania. Może służyć zwykły, z ziemniakami, na makaron, lub na frytki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
8
Niezależnie od tego, jakiego piwa użyłeś w gotowaniu, jest to świetny dodatek do gulaszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
AleAle

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to moje najlepsze dania na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, które można spróbować jest Scarecrow M. Etain Cabernet Sauvignon (scuffed label). Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 350 dolarów.
Scarecrow M. Etain Cabernet Sauvignon (scuffed label)
Scarecrow M. Etain Cabernet Sauvignon (scuffed label)
Aromatycznie wino prezentuje bardzo ładne, jasne odcienie wiśni, malin i jagód, wraz z korą cynamonu, przyprawioną herbatą i wanilią. Na wejściu wino jest miękkie i treściwe, a podniebienie pokazuje ciągłość Tekstury od początku do końca. Smaki ciepłych jagód i świeżej żurawiny, nuta anyżu i bazowa nuta kakao łączą się w zintegrowane wykończenie, które wyświetla teksturę ciężkiej satyny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia28
Magazyn