Cappuccino Panna Cotta z sosem czekoladowym

Cappuccino Panna Cotta z sosem czekoladowym
Need a deser bezglutenowy? Cappuccino Panna Cotta z sosem czekoladowym może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 95 g tłuszczu, oraz w sumie 1189 kalorii. Na 2,85 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, syrop kukurydziany, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym), Czekolada migdałowa Panna Cotta z sosem wiśniowym, oraz Czekoladowa Panna Cotta z sosem z granatu w Porto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
DLA PANNY COTTY
2
W małej misce z chłodną wodą zanurz arkusze żelatyny, aby zmiękczyć. Od sztywnych do miękkich, jak faktura olbrzymiej soczewki kontaktowej. Feel one-jest super!
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna Arkuszoważelatyna Arkuszowa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
W małym rondlu połącz śmietanę, cukier i espresso w proszku. Podziel ziarno wanilii wzdłuż jednej strony, otwórz je i zeskrobaj nasiona nożem do parkowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Dodaj nasiona i kadłub do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Trzepaczka połączyć wszystko.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Doprowadzić mieszaninę śmietany do wrzenia, a następnie natychmiast wyłączyć ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
7
Usunąć zmiękczone arkusze żelatyny z wody i wycisnąć nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna Arkuszoważelatyna Arkuszowa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
8
Dodać arkusze żelatyny na patelni i ubijać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna Arkuszoważelatyna Arkuszowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Natychmiast kadzi mieszaninę śmietany do czterech 6-uncji ramekin i przechowywać w lodówce przez 2 do 3 godzin lub
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
ChochlaChochla
10
na noc.
11
DO SOSU CZEKOLADOWEGO
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo PosiekaneCiasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo Posiekane
12
Napełnij mały rondel 1 cal wody i doprowadzić do wrzenia (BTB).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
13
W średniej żaroodpornej misce połącz chipsy czekoladowe, śmietanę, masło i syrop kukurydziany. umieść miskę na patelni z wodą (jest to ustawienie podwójnego kotła). Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści i wszystkie składniki zostaną połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
14
Wyjąć i zużyć natychmiast lub przechowywać w ciepłym miejscu aż do momentu użycia.
15
UNMOLD PANNA COTTA
16
Napełnij mały rondel 1 cal wody i doprowadzić do wrzenia, a następnie wyłączyć ogień. Uruchom nóż do parowania wokół zewnętrznej krawędzi Panny cotta, aby go poluzować. Ustaw każdy ramekin w rondlu na 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
17
Umieść mały talerz do serwowania na górze każdego ramekina i odwróć go, aby rozpakować panna cotta. Jeśli nie wypuści, włóż ramekin do wody na kilka sekund i spróbuj ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
18
Aby służyć, Chochla kilka łyżek sosu czekoladowego wokół panna cotta i posypać kilka ziaren espresso pokryte czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo PosiekaneCiasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo Posiekane
Ziarna EspressoZiarna Espresso
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn