Capirotada (budyń chlebowy z rodzynkami, morelami i serem)
Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pekanów, ser monterey jack, morele i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Capirotada (Meksykański Budyń Chlebowy), Capirotada (Meksykański Budyń Chlebowy), oraz Capirotada (Meksykański Budyń Chlebowy).
Instrukcje
Dostosuj piekarnik do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. w małym rondlu połącz wrzącą wodę, piloncillo, laski cynamonu, goździki i gałkę muszkatołową. Mieszaj, aż cukier się rozpuści. Gotować mieszaninę, mieszając od czasu do czasu, aż syrop zacznie lekko zagęścić i zmniejsza się do około 1 szklanki, około 10 do 15 minut.
Zdjąć z ognia i usunąć laski cynamonu i całe goździki, a następnie wymieszać z ekstraktem z wanilii.
Obficie posmarować żeliwną patelnię lub naczynie do pieczenia, odstawić pozostałe masło.
Dodać połowę chleba do patelni, rozłożenie go na pokrycie dno patelni całkowicie.
Połowę syropu polać chlebem i wymieszać, aby całkowicie pokryć kawałki.
Posypać pół rodzynek, pół moreli i pół sera na chleb na patelni.
Dodać pozostały chleb. Pozostałą masę roztopić i zalać wierzchnią warstwą chleba, następnie skropić pozostałym syropem i posypać pozostałymi rodzynkami, morelami i serem.
Dodaj pekan, w razie potrzeby, a następnie przykryj patelnię pokrywką (jeśli używasz naczynia do pieczenia, przykryj folią) i piecz przez 20 minut. Odkryć i piec, aż górne kawałki są lekko chrupiące, kolejny 10 minut dłużej.