Cannelloni z jagnięciną Candice z pesto miętowym
Cannelloni jagnięce Candice z pesto miętowym może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji hor d'oeuvre. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 259 kalorii , 9 g białka i 18 g tłuszczu każda. Za 1,11 USD za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i kup pieprz, miętę, mieloną jagnięcinę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 44% , to danie jest całkiem dobre. Spróbuj kebabów jagnięcych z pesto miętowym , kebabów jagnięcych z pesto miętowym i kotletów jagnięcych z pesto miętowym, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużym garnku zagotuj lekko osoloną wodę. Gotuj makaron we wrzącej wodzie bez przykrycia, aż będzie ugotowany, ale nadal twardy, około 12 minut.
Dobrze odcedź na durszlaku ustawionym w zlewie.
Każdy arkusz przekrój na pół, wzdłuż.
Rozgrzej olej roślinny na patelni na średnim ogniu; smaż jagnięcinę na gorącym oleju, aż będzie równomiernie rumiana, od 7 do 10 minut. Doprawić szałwią, tymiankiem, solą i pieprzem.
Zdjąć z ognia; wmieszać kozi ser do ugotowanej jagnięciny. Nałóż około 1 łyżkę stołową mieszanki jagnięcej na środek każdego arkusza lasagne i zwiń w rulon; ułożyć na talerzu.
Zmiksuj miętę, orzeszki piniowe i oliwę z oliwek w blenderze, aż zostaną drobno posiekane, ale nie upłynnione; posmaruj bułki i podawaj.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Vietti Cascinetta Moscato d'Asti. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Vietti Cascinetta Moscato d'Asti]()
Vietti Cascinetta Moscato d'Asti
Blady, słoneczny żółty kolor i lekkie frizzante, Moscato d'Asti ma intensywny aromat brzoskwiń, płatków róż i imbiru. Na podniebieniu jest delikatnie słodkie i musujące z umiarkowaną kwasowością, dobrą równowagą, dobrą złożonością i finiszem świeżych moreli. Znakomity jako aperitif, doskonały dodatek do kuchni panazjatyckiej i homarów, a także ciast, deserów owocowych i kremowych oraz serów pleśniowych.