Calzone

Calzone
Calzone to danie główne kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis na wegetariańskie lacto ovo jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 5,87 USD za porcję . Jedna porcja zawiera 1678 kalorii , 57 g białka i 57 g tłuszczu . Ten przepis z Foodnetwork ma 4 fanów. Udaj się do sklepu i kup pieczarki, czosnek, mozzarellę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 89% , co jest doskonałym wynikiem. Podobne przepisy to Sausage Calzone i Smoked Salmon and Mascarpone Calzone .

Instrukcje

1
Najpierw zrób ciasto na pizzę. Rozgrzej piekarnik do 450–500 stopni Fahrenheita, a następnie rozbij ciasto na 4 kawałki i rozwałkuj każdy na posypanej mąką powierzchni. Chcesz uzyskać mniej więcej okrągłe, o grubości srebrnego dolara i 12 cali szerokości. Teraz możesz je albo przechowywać w lodówce, ułożone i rozdzielone folią aluminiową natartą oliwą z oliwek i oprószoną mąką, aż będziesz gotowy je upiec, albo możesz nałożyć na nie polewę i upiec je od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kulki Dobrej Jakości Mozzarelli O Wadze 4 Uncji, Porwane Na Kawałki2 Kulki Dobrej Jakości Mozzarelli O Wadze 4 Uncji, Porwane Na Kawałki
Dobrej Jakości Mozzarella, Porwana Na KawałkiDobrej Jakości Mozzarella, Porwana Na Kawałki
Płaska łyżka Soli MorskiejPłaska łyżka Soli Morskiej
1 Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej1 Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej
Płaska łyżka Drobnej Soli MorskiejPłaska łyżka Drobnej Soli Morskiej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
11 Uncji Liści Szpinaku, Umytych I Odwirowanych11 Uncji Liści Szpinaku, Umytych I Odwirowanych
Liście Szpinaku, Umyte I OdwirowaneLiście Szpinaku, Umyte I Odwirowane
2
Wlej dużą ilość oliwy z oliwek na gorącą patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
3
Dodaj grzyby i krótko wrzuć do gorącego oleju, zanim dodasz pokrojony czosnek i tymianek. Smaż, aż grzyby będą ugotowane i będą pachnieć fantastycznie. Wrzuć masło i wrzuć do niego grzyby, aby były smaczne i błyszczące. Dopraw odrobiną soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Dodaj sos pomidorowy do patelni i zamieszaj. Gotuj przez kilka minut, a następnie dodaj szpinak (w partiach, jeśli potrzebujesz) i zamieszaj ponownie. Gotuj płyn, aż zostanie gęsta, smaczna mieszanka, która nie będzie zbyt wilgotna (w przeciwnym razie pęknie w cieście, gdy będziesz smażyć calzone).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
5
Podziel mieszankę grzybów i szpinaku równomiernie między 4 spody pizzy i rozłóż ją ładnie. Na wierzch połóż kawałki mozzarelli i dopraw solą i pieprzem. Aby zrobić calzone, ostrożnie unieś krawędź ciasta na pizzę i przeciągnij ją na wierzch w swoją stronę - zasadniczo musisz złożyć ją na pół (wyobraź sobie, że wygląda jak duży pasztecik kornwalijski!). Zaciśnij brzegi, aby nadzienie nie mogło się wylać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
(takie Jak Kurki, Shiitake, Enoki I Cremini)(takie Jak Kurki, Shiitake, Enoki I Cremini)
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
6
Połóż calzone obok siebie na posypanej mąką blasze do pieczenia (w razie potrzeby użyj dwóch), kamieniu do pizzy lub płycie granitowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
7
Piec przez 10–15 minut na dolnej półce nagrzanego piekarnika, aż ciasto napęcznieje i nabierze złotego koloru na wierzchu, a nadzienie będzie gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
8
Przesiej mąkę i sól na czystą powierzchnię roboczą i zrób dołek na środku. W dużej miarce wymieszaj drożdże, cukier i oliwę z oliwek z wodą i odstaw na kilka minut, a następnie wlej do dołka. Za pomocą widelca stopniowo wsypuj mąkę z boków i wmieszaj ją do płynu. Kontynuuj mieszanie, wciągając większe ilości mąki, a gdy wszystko zacznie się łączyć, wmieszaj resztę mąki czystymi, oprószonymi mąką rękami. Ugniataj, aż uzyskasz gładkie, sprężyste ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
9
Umieść kulkę ciasta w dużej misce oprószonej mąką i posyp mąką jej wierzch. Przykryj miskę wilgotną ściereczką i umieść w ciepłym pomieszczeniu na około 1 godzinę, aż ciasto podwoi swoją objętość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Teraz przenieś ciasto na oprószoną mąką powierzchnię i ugniataj je trochę, aby wycisnąć powietrze rękoma - nazywa się to uderzaniem ciasta. Możesz użyć go od razu lub trzymać je owinięte w folię spożywczą w lodówce (lub zamrażarce) do momentu użycia. Jeśli używasz go od razu, podziel ciasto na tyle małych kulek, ile chcesz zrobić pizz - ta ilość ciasta wystarczy na około sześć do ośmiu średnich pizz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
11
Jeśli chodzi o czas, dobrym pomysłem jest rozwałkowanie pizzy około 15 do 20 minut przed jej pieczeniem. Nie rozwałkowuj jej i nie zostawiaj na kilka godzin - jeśli pracujesz z wyprzedzeniem, lepiej zostaw ciasto przykryte folią spożywczą w lodówce. Jeśli jednak chcesz rozwałkować pizzę tak, aby mieć o jedną rzecz mniej do zrobienia, gdy przyjdą goście, po prostu rozwałkuj ciasto na grube koła o grubości około 1/4 cala i połóż je na nieco większych kawałkach folii aluminiowej posmarowanej oliwą z oliwek i oprószonej mąką. Następnie możesz ułożyć pizze w stos, przykryć je folią spożywczą i włożyć do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia93
Magazyn