Calzone

Calzone
Calzone to danie główne kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis na wegetariańskie lacto ovo jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 5,87 USD za porcję . Jedna porcja zawiera 1678 kalorii , 57 g białka i 57 g tłuszczu . Ten przepis z Foodnetwork ma 4 fanów. Udaj się do sklepu i kup pieczarki, czosnek, mozzarellę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 89% , co jest doskonałym wynikiem. Podobne przepisy to Sausage Calzone i Smoked Salmon and Mascarpone Calzone .

Instrukcje

1
Najpierw zrób ciasto na pizzę. Rozgrzej piekarnik do 450–500 stopni Fahrenheita, a następnie rozbij ciasto na 4 kawałki i rozwałkuj każdy na posypanej mąką powierzchni. Chcesz uzyskać mniej więcej okrągłe, o grubości srebrnego dolara i 12 cali szerokości. Teraz możesz je albo przechowywać w lodówce, ułożone i rozdzielone folią aluminiową natartą oliwą z oliwek i oprószoną mąką, aż będziesz gotowy je upiec, albo możesz nałożyć na nie polewę i upiec je od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kulki Dobrej Jakości Mozzarelli O Wadze 4 Uncji, Porwane Na Kawałki2 Kulki Dobrej Jakości Mozzarelli O Wadze 4 Uncji, Porwane Na Kawałki
Dobrej Jakości Mozzarella, Porwana Na KawałkiDobrej Jakości Mozzarella, Porwana Na Kawałki
Płaska łyżka Soli MorskiejPłaska łyżka Soli Morskiej
1 Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej1 Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej
Płaska łyżka Drobnej Soli MorskiejPłaska łyżka Drobnej Soli Morskiej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
11 Uncji Liści Szpinaku, Umytych I Odwirowanych11 Uncji Liści Szpinaku, Umytych I Odwirowanych
Liście Szpinaku, Umyte I OdwirowaneLiście Szpinaku, Umyte I Odwirowane
2
Wlej dużą ilość oliwy z oliwek na gorącą patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj grzyby i krótko wrzuć do gorącego oleju, zanim dodasz pokrojony czosnek i tymianek. Smaż, aż grzyby będą ugotowane i będą pachnieć fantastycznie. Wrzuć masło i wrzuć do niego grzyby, aby były smaczne i błyszczące. Dopraw odrobiną soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
4
Dodaj sos pomidorowy do patelni i zamieszaj. Gotuj przez kilka minut, a następnie dodaj szpinak (w partiach, jeśli potrzebujesz) i zamieszaj ponownie. Gotuj płyn, aż zostanie gęsta, smaczna mieszanka, która nie będzie zbyt wilgotna (w przeciwnym razie pęknie w cieście, gdy będziesz smażyć calzone).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Podziel mieszankę grzybów i szpinaku równomiernie między 4 spody pizzy i rozłóż ją ładnie. Na wierzch połóż kawałki mozzarelli i dopraw solą i pieprzem. Aby zrobić calzone, ostrożnie unieś krawędź ciasta na pizzę i przeciągnij ją na wierzch w swoją stronę - zasadniczo musisz złożyć ją na pół (wyobraź sobie, że wygląda jak duży pasztecik kornwalijski!). Zaciśnij brzegi, aby nadzienie nie mogło się wylać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
(takie Jak Kurki, Shiitake, Enoki I Cremini)(takie Jak Kurki, Shiitake, Enoki I Cremini)
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
6
Połóż calzone obok siebie na posypanej mąką blasze do pieczenia (w razie potrzeby użyj dwóch), kamieniu do pizzy lub płycie granitowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
7
Piec przez 10–15 minut na dolnej półce nagrzanego piekarnika, aż ciasto napęcznieje i nabierze złotego koloru na wierzchu, a nadzienie będzie gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
8
Przesiej mąkę i sól na czystą powierzchnię roboczą i zrób dołek na środku. W dużej miarce wymieszaj drożdże, cukier i oliwę z oliwek z wodą i odstaw na kilka minut, a następnie wlej do dołka. Za pomocą widelca stopniowo wsypuj mąkę z boków i wmieszaj ją do płynu. Kontynuuj mieszanie, wciągając większe ilości mąki, a gdy wszystko zacznie się łączyć, wmieszaj resztę mąki czystymi, oprószonymi mąką rękami. Ugniataj, aż uzyskasz gładkie, sprężyste ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
9
Umieść kulkę ciasta w dużej misce oprószonej mąką i posyp mąką jej wierzch. Przykryj miskę wilgotną ściereczką i umieść w ciepłym pomieszczeniu na około 1 godzinę, aż ciasto podwoi swoją objętość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Teraz przenieś ciasto na oprószoną mąką powierzchnię i ugniataj je trochę, aby wycisnąć powietrze rękoma - nazywa się to uderzaniem ciasta. Możesz użyć go od razu lub trzymać je owinięte w folię spożywczą w lodówce (lub zamrażarce) do momentu użycia. Jeśli używasz go od razu, podziel ciasto na tyle małych kulek, ile chcesz zrobić pizz - ta ilość ciasta wystarczy na około sześć do ośmiu średnich pizz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
11
Jeśli chodzi o czas, dobrym pomysłem jest rozwałkowanie pizzy około 15 do 20 minut przed jej pieczeniem. Nie rozwałkowuj jej i nie zostawiaj na kilka godzin - jeśli pracujesz z wyprzedzeniem, lepiej zostaw ciasto przykryte folią spożywczą w lodówce. Jeśli jednak chcesz rozwałkować pizzę tak, aby mieć o jedną rzecz mniej do zrobienia, gdy przyjdą goście, po prostu rozwałkuj ciasto na grube koła o grubości około 1/4 cala i połóż je na nieco większych kawałkach folii aluminiowej posmarowanej oliwą z oliwek i oprószonej mąką. Następnie możesz ułożyć pizze w stos, przykryć je folią spożywczą i włożyć do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia93
Magazyn