Calzone to danie główne kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis na wegetariańskie lacto ovo jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 5,87 USD za porcję . Jedna porcja zawiera 1678 kalorii , 57 g białka i 57 g tłuszczu . Ten przepis z Foodnetwork ma 4 fanów. Udaj się do sklepu i kup pieczarki, czosnek, mozzarellę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 89% , co jest doskonałym wynikiem. Podobne przepisy to Sausage Calzone i Smoked Salmon and Mascarpone Calzone .
Instrukcje
1
Najpierw zrób ciasto na pizzę. Rozgrzej piekarnik do 450–500 stopni Fahrenheita, a następnie rozbij ciasto na 4 kawałki i rozwałkuj każdy na posypanej mąką powierzchni. Chcesz uzyskać mniej więcej okrągłe, o grubości srebrnego dolara i 12 cali szerokości. Teraz możesz je albo przechowywać w lodówce, ułożone i rozdzielone folią aluminiową natartą oliwą z oliwek i oprószoną mąką, aż będziesz gotowy je upiec, albo możesz nałożyć na nie polewę i upiec je od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kulki Dobrej Jakości Mozzarelli O Wadze 4 Uncji, Porwane Na Kawałki
Dobrej Jakości Mozzarella, Porwana Na Kawałki
Płaska łyżka Soli Morskiej
1 Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej
Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
11 Uncji Liści Szpinaku, Umytych I Odwirowanych
Liście Szpinaku, Umyte I Odwirowane
2
Wlej dużą ilość oliwy z oliwek na gorącą patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj grzyby i krótko wrzuć do gorącego oleju, zanim dodasz pokrojony czosnek i tymianek. Smaż, aż grzyby będą ugotowane i będą pachnieć fantastycznie. Wrzuć masło i wrzuć do niego grzyby, aby były smaczne i błyszczące. Dopraw odrobiną soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
4
Dodaj sos pomidorowy do patelni i zamieszaj. Gotuj przez kilka minut, a następnie dodaj szpinak (w partiach, jeśli potrzebujesz) i zamieszaj ponownie. Gotuj płyn, aż zostanie gęsta, smaczna mieszanka, która nie będzie zbyt wilgotna (w przeciwnym razie pęknie w cieście, gdy będziesz smażyć calzone).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Podziel mieszankę grzybów i szpinaku równomiernie między 4 spody pizzy i rozłóż ją ładnie. Na wierzch połóż kawałki mozzarelli i dopraw solą i pieprzem. Aby zrobić calzone, ostrożnie unieś krawędź ciasta na pizzę i przeciągnij ją na wierzch w swoją stronę - zasadniczo musisz złożyć ją na pół (wyobraź sobie, że wygląda jak duży pasztecik kornwalijski!). Zaciśnij brzegi, aby nadzienie nie mogło się wylać.
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
6
Połóż calzone obok siebie na posypanej mąką blasze do pieczenia (w razie potrzeby użyj dwóch), kamieniu do pizzy lub płycie granitowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
7
Piec przez 10–15 minut na dolnej półce nagrzanego piekarnika, aż ciasto napęcznieje i nabierze złotego koloru na wierzchu, a nadzienie będzie gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
8
Przesiej mąkę i sól na czystą powierzchnię roboczą i zrób dołek na środku. W dużej miarce wymieszaj drożdże, cukier i oliwę z oliwek z wodą i odstaw na kilka minut, a następnie wlej do dołka. Za pomocą widelca stopniowo wsypuj mąkę z boków i wmieszaj ją do płynu. Kontynuuj mieszanie, wciągając większe ilości mąki, a gdy wszystko zacznie się łączyć, wmieszaj resztę mąki czystymi, oprószonymi mąką rękami. Ugniataj, aż uzyskasz gładkie, sprężyste ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
9
Umieść kulkę ciasta w dużej misce oprószonej mąką i posyp mąką jej wierzch. Przykryj miskę wilgotną ściereczką i umieść w ciepłym pomieszczeniu na około 1 godzinę, aż ciasto podwoi swoją objętość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Teraz przenieś ciasto na oprószoną mąką powierzchnię i ugniataj je trochę, aby wycisnąć powietrze rękoma - nazywa się to uderzaniem ciasta. Możesz użyć go od razu lub trzymać je owinięte w folię spożywczą w lodówce (lub zamrażarce) do momentu użycia. Jeśli używasz go od razu, podziel ciasto na tyle małych kulek, ile chcesz zrobić pizz - ta ilość ciasta wystarczy na około sześć do ośmiu średnich pizz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
11
Jeśli chodzi o czas, dobrym pomysłem jest rozwałkowanie pizzy około 15 do 20 minut przed jej pieczeniem. Nie rozwałkowuj jej i nie zostawiaj na kilka godzin - jeśli pracujesz z wyprzedzeniem, lepiej zostaw ciasto przykryte folią spożywczą w lodówce. Jeśli jednak chcesz rozwałkować pizzę tak, aby mieć o jedną rzecz mniej do zrobienia, gdy przyjdą goście, po prostu rozwałkuj ciasto na grube koła o grubości około 1/4 cala i połóż je na nieco większych kawałkach folii aluminiowej posmarowanej oliwą z oliwek i oprószonej mąką. Następnie możesz ułożyć pizze w stos, przykryć je folią spożywczą i włożyć do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Ciasto Kukurydziane
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick