Calamari Fritti
Kalmary Fritti może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 273 kalorie. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 1,61 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, liście bazylii, sól morską i pieprz oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 38 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Kalmary Wigilijne / Calamari in Umido per la Vigilia di Natale, Cukinia Fritti, oraz Gussoni Fritti (Placki Warzywne) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kalmary opłucz pod chłodną wodą i osusz papierowymi ręcznikami.
Pokroić ciało kałamarnicy na 1/2-calowe pierścienie i przyciąć macki w razie potrzeby.
Połączyć mleko, jajko i liście bazylii w misce; wymieszać widelcem, aż lekko ubite.
Umieść przygotowane kalmary w mieszaninie mlecznej i trzymać go w lodówce podczas uzyskiwania Wszystko inne skonfigurować; to smażymy lepiej, jeśli marynowane i schłodzone przez około 15 protokół.
Wlać około 2 cale oleju do frytkownicy lub dużego, ciężkiego garnka i podgrzać do 375 stopni F.
Mąkę i paprykę wymieszać w naczyniu na ciasto lub talerzu; doprawić sporą ilością soli i pieprzu. Wrzucić kalmary w przyprawionej mąki do herbu. Smażyć przez 1 do 3 minut lub do złotego koloru.
Odcedzić na ręcznikach papierowych i soli, do smaku. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś smażone kalmary Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Podawać natychmiast z klinami cytrynowymi i sosami zanurzeniowymi.
1 do 2 chipotle w puszce chile w adobo
1 ząbek czosnku, grubo posiekany
1 łyżka posiekanej natki pietruszki płaskiej
Połącz wszystkie składniki w robocie kuchennym i mieszaj przez 1 minutę, aby się połączyć. Odstawić, aby umożliwić smakom ślub.
Podawać jako sos do maczania ze smażonymi kalmarami.