Calabacitas zapiekanka z polentą i serem

Calabacitas zapiekanka z polentą i serem
Zapiekanka Calabacitas z Polentanem i serem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 205 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pomidory w puszkach, uncje, chili w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Jesień. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Calabacitas Con Queso i Chile Verde (Squash z serem i Gr, Zapiekanka Ole Polenta, oraz Włoska Zapiekanka Polenta.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodaj pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek extra-virgin, kukurydza, czosnek i chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
4
Saute 3 protokół, dodać cukinię i żółty squash i cebulę, doprawić solą i pieprzem, chili w proszku; gotować 7 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Squash żółtySquash żółty
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Dodać duszone pomidory i podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory DuszonePomidory Duszone
6
Przełożyć do naczynia do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
7
Wytnij 1 rurkę polenty w plastry 1/2 cala wzdłuż. Wierzch warzywa z polentą i serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
8
Umieść w gorącym piekarniku, aby stopić ser i ciepłą polentę, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser TopionySer Topiony
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Udekoruj posiekaną szalotki i kolendry lub pietruszki z płaskim liściem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Liściowa PłaskaPietruszka Liściowa Płaska
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn