Café Au Lait Puddings
Café Au Lait Puddings może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 260 kalorii. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cynamonu, ekstraktu z wanilii, granulek kawy rozpuszczalnej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Cafe Au Lait Budyń, Café au Lait Chiffon Pie, oraz Café au Lait Crema.
Instrukcje
Mleko, granulki kawy, skrobię kukurydzianą, 1/4 szklanki cukru i niewielką szczyptę soli ubić w ciężkim średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, a następnie gotować 1 minutę, stale mieszając.
Przenieść do metalowej miski ustawionej w łaźni lodowej i ostudzić, często mieszając, około 10 minut.
Wlać do filiżanek lub ramekinów i schłodzić, odsłonięte, 20 minut.
Ubij śmietanę z wanilią i pozostałymi 2 łyżkami cukru za pomocą elektrycznego miksera, aż uformują się miękkie szczyty. Łyżka bitej śmietany na budynie i śmietanę lekko z cynamonem.