Cabernet duszone żeberka z Chardą Szwajcarską i Orecchiette
Cabernet duszone żeberka z Chardą Szwajcarską i Orecchiette mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 471 kalorii, 16G białka, oraz 16G tłuszczu. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 21 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, pasta pomidorowa, parmezan ser reggiano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać liść laurowy można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Duszone żeberka wołowe z puree ziemniaczanym, Chardą Szwajcarską i śmietaną chrzanową, Cabernet-Duszone Żeberka Wołowe, oraz Cabernet-duszone żeberka z gorgonzolą Polentan i mieszanką zielną Gremolata dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Na krótkie żeberka: Rozgrzej piekarnik do 325 stopni Fahrenheita.Przyciąć grube warstwy zewnętrznego tłuszczu z krótkich żeber. Nie przesadzaj; małe ilości tłuszczu stworzy smak i większość tłuszczu zostaną usunięte, gdy przepis jest odtłuszczone pod koniec. Doprawić wszystkie boki żeberek solą i pepper.In ciężki garnek, taki jak garnek 5-quart stock lub holenderski piekarnik, który ma ciasną pokrywkę, rozgrzej 2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Dodaj 3 krótkie żeberka, sear ze wszystkich stron do brązowego, 4 do 5 minut na stronę. Jeśli na końcu jest dużo odsłoniętego mięsa, użyj szczypiec do stania żeber do zgrzewania końców przez około 2 minuty na koniec.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
1
Wylać wszystko oprócz 2 łyżek tłuszczu z patelni. Zmniejszyć ogień do średniej i dodać do patelni grubo posiekaną cebulę, marchewkę i seler, skrobając wszelkie rumiane kawałki mięsa z dna patelni drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Smażone Krewetki, Obrane
2
Saute, mieszając często, aż warzywa są nieco rumiane, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
3
Dodaj połowę czosnku, i stale mieszając, saute aż tylko pachnące, o 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
4
Dodaj pastę pomidorową i, ciągle mieszając, saute aż pasta pomidorowa po prostu zaczyna się karmelizować, 1 do 2 minut dłużej.Podnieś ciepło do wysokości i odgazuj patelnię z winem, skrobając wszelkie rumiane soki z dna garnka drewnianą łyżką. Zmniejszyć ogień do średniej-wysokiej i zmniejszyć wino o połowę na wolnym ogniu, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Smażone Krewetki, Obrane
Słonina Wieprzowa
5
Dodać liść laurowy, natkę pietruszki, tymianek i skórkę pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Słonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
6
Dodać żeberka z powrotem do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
7
Dodać tyle bulionu z kurczaka, aby doprowadzić płyn do połowy żeber. Doprowadzić wywar do wrzenia, umieścić kawałek papieru pergaminowego na garnku, przykryć szczelnie i wstawić do piekarnika. Gotować od 2 do 2,5 godziny, aż mięso odpadnie z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Słonina Wieprzowa
8
Wyjmij krótkie żeberka z garnka i połóż na talerzu. Gdy jest wystarczająco chłodny, rozdrabniaj mięso z kości na kawałki wielkości kęsa, odrzucając widoczny tłuszcz lub chrząstkę. Rezerwa ciepła do czasu potrzebnego.Przecedzić SOS Cabernet przez sito o drobnych oczkach, naciskając tylną dużą łyżkę na ciała stałe, aby uzyskać maksymalną ilość sosu. Odtłuścić SOS albo przez: za pomocą separatora sosu; przechylając patelnię na jedną stronę i odtłuszczając tłuszcz z dużą łyżką; lub tworząc naczynie do tego momentu dzień wcześniej, schładzając go i łyżki OFF warstwy tłuszczu, który zwęża się na powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Smażone Krewetki, Obrane
Słonina Wieprzowa
9
Umieść odtłuszczony sos na dużej patelni na średnim ogniu i zmniejszyć konsystencję sosu (wystarczająco grube, aby pokryć tył łyżki), 4 do 5 minut, jeśli sos jest ciepły. Sos na małym ogniu.Dla orecchiette i chard: przynieść duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orecchiette
Chard Szwajcarski
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
Słonina Wieprzowa
10
Dodaj orecchiette i gotować zgodnie ze wskazówkami pakietu aż al dente, o 12 protokół.Tymczasem w dużej zupie lub garnku rozgrzej pozostałą oliwę przez 1 minutę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orecchiette
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
11
Dodaj pozostały czosnek i drobno posiekaną cebulę i saute, mieszając często, aż bardzo lekko zabarwiony, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
12
Dodaj chard, wrzucić dobrze do herbu z oliwą z oliwek i saute, mieszając często, aż zmiękną, o 6 protokół. To będzie wydawać się dużo chard kiedy po raz pierwszy umieścić go w doniczce, ale będzie więdną znacznie. Kadzi filiżankę wody do gotowania makaronu nad chard i nadal saute, mieszając często, aż większość cieczy odparowuje, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Chard Szwajcarski
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Chochla
Słonina Wieprzowa
13
Odcedzić makaron i dodać do mieszaniny chard.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard Szwajcarski
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
14
Polać połowę sosu Cabernet na makaron i chard i wrzucić do pokrycia makaron z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard Szwajcarski
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
15
Dodać ser do makaronu i dobrze wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
16
Makaron ułożyć na półmisku lub podzielić na duże miseczki z makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
17
Rozdrobnione mięso umieścić w pozostałym sosie Cabernet i ogrzać na średnim ogniu. Łyżka mięsa i sos na makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
18
Podawać natychmiast z dodatkowym startym serem Parmigiano Reggiano.