Bułki Z Homarem
Jeśli masz około 1 godzina do spędzenia w kuchni bułki z homarem mogą być niesamowite pescatarian przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 18g białka, 25g tłuszczu i w sumie 393 kalorii. Za 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś cytryny, sól morską, majonez i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 8 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Restauracje w pobliżu Weight Watchers: The Lobster Lady Maine Lobster Rolls, Restauracje w pobliżu Weight Watchers: The Lobster Lady Maine Lobster Rolls, oraz Bułki z homarem (i lekcje homara).
Instrukcje
Napełnij duży parowiec lub garnek około 2 cali wody. Wyciśnij sok z 1 cytryny do wody, a następnie dodaj do garnka połówki cytryny i 1 łyżkę soli morskiej. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Umieść homary w koszu do gotowania na parze lub bezpośrednio w garnku; przykryj i gotuj na parze, aż muszle staną się jaskrawoczerwone, 8 do 10 minut.
Wyjmij z garnka szczypcami i spłucz pod zimną wodą, aby lekko ostygnąć.
Usuń mięso ze skorupek homara: odkręć pazury, a następnie odłam ogon. Zdejmij płetwy. Włóż kciuk do płetwowego końca ogona i wypchnij mięso. Rozbij pazury płaską stroną noża lub krakersa homara; usuń mięso. Z grubsza posiekaj mięso homara.
Przenieś do miski i schłódź 15 minut.
W międzyczasie ubij majonez, 4 łyżki roztopionego masła i sok z pozostałej cytryny w dużej misce.
Dodaj mięso homara i wymieszaj, aby pokryć. Dopraw solą.
Podgrzej patelnię grillową lub patelnię na średnim ogniu.
Posmaruj zewnętrzną stronę bułek do hot dogów 2 łyżkami stopionego masła. Opiekaj bułki na lekko złoty kolor, około 1 minuty z każdej strony. Podziel sałatkę z homara na bułki.
Skrop pozostałą 1 łyżką roztopionego masła i posyp liśćmi selera i solą selera.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to świetny wybór na homara. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów z pewnością również trafi w sedno. Jednym z win, które można spróbować, jest Domaine Pinson Freres Chablis Montmain Premier Cru. Ma 4,6 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 55 dolarów.
![Domaine Pinson Freres Chablis Montmain Premier Cru]()
Domaine Pinson Freres Chablis Montmain Premier Cru