Bułki z cukinii
Squash Pan Rolls to wegetariański przepis laktoovo na 15 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 206 kalorii . Za 20 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga cukru, ciepłej wody, odtłuszczonego mleka w proszku i mąki. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten chleb. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 43% . Pan Seared Lamb Loin With Chimichurri & Roasted Trio Squash Salad With Goat Cheese and Pinenuts , One-Pan Butternut Squash Risotto with Mushrooms i Sheet Pan Butternut Squash with Spicy Italian Sausage są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w 1/2 szklanki ciepłej wody. Wymieszaj z 1 łyżeczką cukru; odstaw na 5 minut.
Dodaj dynię, mleko w proszku, olej, sól, 2 szklanki mąki, pozostałą wodę i cukier; ubijaj, aż do uzyskania gładkiej masy.
Dodaj pozostałą mąkę w ilości wystarczającej do uzyskania miękkiego ciasta. Przykryj i odstaw na 10 minut.
Wyłóż ciasto na oprószoną mąką powierzchnię i ugniataj, aż stanie się gładkie i elastyczne, około 6–8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Uderz pięścią w ciasto i przełóż je na oprószoną mąką powierzchnię.
Rozwałkować na grubość 2,5 cm.
Wytnij za pomocą foremki do ciastek o średnicy 2-1/2 cala.
Umieść w natłuszczonej blasze do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi objętość, około 30 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 20 -25 minut lub do uzyskania złotego koloru. Ostudzić na kratce.