Bułeczki morelowe
Apricot Scones to europejskie śniadanie. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 319 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 58 centów za porcję. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz pod ręką gęstą śmietanę kremówkę, masło, mąkę i kilka innych składników, możesz go przygotować. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 27% , co jest raczej słabym wynikiem. Podobne przepisy obejmują Apricot Chicken , Apricot Chutney With Ginger and Toasted Almonds i Apricot Chickpea Flour Cookies .
Instrukcje
W przypadku kremu Devonshire w dużej misce ubij serek śmietankowy, cukier puder i wanilię, aż będą puszyste. Stopniowo ubijaj tyle śmietany, aby uzyskać konsystencję do smarowania. Przykryj i schłódź przez co najmniej 2 godziny.
Aby przygotować scones, wymieszaj suche składniki w dużej misce.
Dodaj masło i mieszaj, aż mieszanka będzie miała konsystencję drobnych okruchów.
Dodaj morele, orzechy pekan i skórkę pomarańczową. Za pomocą widelca szybko wymieszaj 1 szklankę śmietany kremówki, aż będzie wilgotna.
Przełóż na posypaną mąką powierzchnię; zagniataj 5-6 razy. Podziel na pół; uformuj każdą kulkę. Spłaszcz każdą kulkę w 6-calowy okrąg; pokrój każdy okrąg na osiem klinów.
Układać w odstępach 1 cala na nieposmarowanej blasze do pieczenia.
Posmaruj resztą bitej śmietany.
Piec w temperaturze 375° przez 13–15 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka ciasta będzie czysta.
Wyjąć z patelni i odłożyć na kratkę.
Podawać na ciepło z kremem Devonshire i dżemem.