Bułeczki Cytrynowo-Makowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu szkockich przepisów, więc wypróbuj bułeczki z cytryną i makiem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 218 kalorii. Na 33 grosze za porcję, dostajesz poranny posiłek, który serwuje 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś proszek do pieczenia, przyklej margarynę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 38 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Cytrynowe Bułeczki Makowe, Cytrynowe Bułeczki Makowe, oraz Cytrynowe Bułeczki Makowe.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia i kolejne 3 składniki połączyć w dużej misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Pokrój na maśle blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominać drobną okruchy.
Dodać mak, skórkę z cytryny, jajko i maślankę; mieszać widelcem do zwilżenia suchych składników.
Przenieść na lekko posypaną mąką powierzchnię; wkleić w 7-calowy okrąg
Ciasto przełożyć na blachę do pieczenia pokrytą sprayem do gotowania; pokroić na 8 klinów, przecinając dno ciasta, ale nie przebijając go. (Nie oddzielaj klinów.)
Piec w 375 przez 21 do 23 minut lub do złotego koloru.
Przełożyć do drucianego stojaka; przesiej cukier puder na wierzch.