Butterfly Cake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj tortu Butterfly. Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 1,71 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 680 kalorii, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz okrągłe dekoracje cukierków, karton, cukierki w Kolorze betty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Butterfly Cut-Up Cake, Butterfly Cake, oraz Butterfly Cake.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Nasmaruj lub spryskaj DNA i boki dwóch okrągłych patelni 8-lub 9-calowych. Zrobić, piec i ostudzić ciasto zgodnie z zaleceniami na polu 8-lub 9-calowe rundy. Owinąć i zamrozić 1 warstwę do późniejszego użycia. Zamrozić pozostałą warstwę 45 minut przed cięciem, aby zmniejszyć okruchy.
Odetnij zaokrąglony wierzch ciasta, aby uzyskać płaską powierzchnię; umieść ciasto wycięte z boku.
Ciasto pokroić na pół w poprzek; każdą połowę pokroić na 1/3 i 2/3 (jak pokazano na schemacie).
Umieść kawałki ciasta na talerzu, aby utworzyć Motyl. Delikatnie oddzielić kawałki ciasta, aby uformować skrzydła.
Rezerwa 1/2 szklanki lukier; odstawić.
Wierzch i boki ciasta rozprowadzić cienką warstwą lukru, aby zamknąć w okruchach. Przechowywać w lodówce lub zamrażać 30 do 60 minut, aby ustawić lukier. Ciasto mrozowe z pozostałym lukrem.
Umieść candy stick między kawałkami ciasta na ciało motyla.
Wymieszaj kolor żywności w zarezerwowany lukier, aż do dobrze wymieszanego.
Rozprowadzić na cieście w pożądany wzór na skrzydłach. Obrysuj wzory skrzydeł żelem.
Posypać kryształkami cukru.
Umieścić żelki na rogach skrzydeł. Udekoruj motyla dekoracjami cukierków. Przechowywać luźno przykryte.