Buta no Kakuni
Ale nie Kakuni może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.8 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 105 g tłuszczu, oraz w sumie 1061 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odebrać oy sos, czosnek, imbir, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Buta no Kakuni, Buta Kakuni (Japanese Braised Porkbelly), oraz Japoński duszony brzuch wieprzowy (buta No Kakuni) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój wieprzowinę na 2 kwadraty 1/2".
Umieścić brzuch wieprzowiny, strona tłuszczu w dół, w małym ciężkim dnie garnka (takich jak holenderski piekarnik), który jest po prostu wystarczająco duży, aby pomieścić wieprzowinę w jednej warstwie.
Umieść garnek na średnim ogniu i pozwól, aby wieprzowina smażyła się niezakłócona, aż będzie złotobrązowa od strony tłuszczu. Odwróć każdy kawałek i brązową drugą stronę, a następnie przenieś na talerz.
Dodać imbir, czosnek, i niboshi i smażyć, aż rumiane i pachnące.
Dodaj sake i gotuj, aż nie poczujesz już alkoholu.
Dodać wodę, cukier, sos sojowy, sól i powrócić wieprzowinę do garnka. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień i przykryć szczelnie dopasowaną pokrywą. Gotować na wolnym ogniu, aż brzuch wieprzowy się rozpadnie (około 2 godzin). Odcedzić duszony płyn i jeśli masz zamiar podawać kakuni od razu, odtłuścić dodatkowy tłuszcz. Najlepiej jest, jeśli pozostawić to siedzieć w lodówce na noc, choć daje to mięso szansę wchłonąć więcej smaku, a to sprawi, że usunięcie nadmiaru tłuszczu o wiele łatwiejsze. Aby służyć, delikatnie podgrzej brzuch wieprzowy. Pokrój i podawaj z płynem do duszenia, gorącą musztardą i gotowaną na parze zieleniną.