Bursztynowy Ale Fasola
Need a dairy free side dish? Bursztynowa Fasolka po bretońsku może być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 9. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 261 kalorii, 11g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka musztardy dijon, brązowy cukier, fasola pinto i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bursztynowa Cebula, Bursztynowy Imbir, oraz American Amber Ale dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w holenderskim piekarniku; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Odcedzić na dużej misce; rezerwy gotowania cieczy. Wyrzucić cebulę i liście laurowe.
Boczek gotować w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Wyjąć boczek z patelni, zastrzegając 1 łyżkę kapieli na patelni; odstawić boczek.
Dodaj posiekaną cebulę do kapieli na patelni; gotować 10 minut lub aż złoty kolor i karmelizowane, często mieszając.
Dodać czosnek i chili w proszku do patelni; gotować 1 minutę, często mieszając.
Dodać ketchup i kolejne 5 składników (przez ale) i 1/2 szklanki reserved Bean liquid do patelni; doprowadzić do wrzenia.
Dodać fasolę i boczek. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut lub aż lekko zgęstnieje.
Przenieś do naczynia do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytego sprayem do gotowania.
Piec w 300 przez 45 minut lub do zgęstnienia.