Burrito z czerwoną fasolą i ryżem
Jeśli masz około 40 minut do spędzenia w kuchni, burrito z czerwoną fasolą i ryżem może być spektakularnym przepisem na lacto ovo wegetariańskie danie, które warto wypróbować. Ten przystawka ma 395 kalorii , 12 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Za 74 centy za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Ten przepis z Allrecipes wymaga tortilli, mieszanki fasoli i ryżu, sera cheddar i śmietany. Kilka osób bardzo polubiło to meksykańskie danie. 179 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 52% , to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: New Orleans Red Beans and Rice with Andouille Sausage , Slow Cooker Red Beans and Rice i Best Breakfast Burrito .
Instrukcje
Ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu.
Umieść tortille w kuchence mikrofalowej i podgrzewaj na dużej mocy przez 10 sekund.
Nałóż 1/4 szklanki ryżu i fasoli na środek każdej tortilli. Na wierzch połóż 1 łyżkę kwaśnej śmietany, 2 łyżki sera cheddar i 1/2 łyżeczki przyprawy kreolskiej. Zagnij brzegi, aby zamknąć nadzienie.