Burgery wegetariańskie Mexicana
Mexicana Veggie Burgers to amerykańska przystawka. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 40 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 179 kalorii , 7 g białka i 3 g tłuszczu . Jeśli masz pod ręką czarną fasolę, wodę, ostry ser cheddar i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 63% . Podobne przepisy to Best Veggie Burgers , Best Veggie Burgers i Veggie Burgers .
Instrukcje
W rondlu zagotuj ryż i wodę. Zmniejsz ogień do średnio niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, od 20 do 25 minut. Wmieszaj kukurydzę do gorącego ryżu.
Rozgrzej 1 łyżkę oleju na patelni na średnim ogniu; gotuj i mieszaj czarną fasolę, ciecierzycę i czosnek, aż się rozgrzeje, od 3 do 5 minut.
Połącz mieszaninę ryżu i mieszaninę fasoli w dużej misce. Wymieszaj ser Cheddar, 1/3 szklanki mąki i szczyptę płatków czerwonej papryki z mieszanką ryżu i fasoli na gęstą mieszaninę; formować kotlety.
W małej misce wymieszaj około 1/4 szklanki mąki, przyprawę Cajun i szczyptę płatków czerwonej papryki. Obtocz każdy kotlet w mieszance mąki.
Rozgrzej 1 łyżkę oleju na patelni na średnim ogniu; smaż placki na złoty kolor, około 5 minut z każdej strony.
Polecane wino: Pinot Noir, Tempranillo
Pinot Noir i Tempranillo to świetny wybór do wegetariańskiego burgera. Ponieważ burgery wegetariańskie są zazwyczaj chude, będziesz potrzebować win o niskiej lub średniej zawartości tanin. Pinot noir to świetny wybór. Inną opcją jest hiszpańskie tempranillo, które dobrze komponuje się z ziemistymi smakami fasoli, soczewicy, grzybów itp. Możesz spróbować Petera Michaela Le Caprice Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 259 dolarów za butelkę.
![Peter Michael Le Caprice Pinot Noir]()
Peter Michael Le Caprice Pinot Noir
Głęboki rubinowy kolor i jasny szkarłatny odcień to wyraźny identyfikator Le Caprice. Winnica ukazuje swoje charakterystyczne cechy czerwonych owoców leśnych w połączeniu z aromatami likieru z czerwonej wiśni, porzeczki, maliny, truskawki, świeżej skóry i grafitu. Rocznik 2010 jest wyrafinowany i wyrazisty, z intensywną koncentracją w ustach. Wykończenie pozostaje aromatyczne i subtelne na podniebieniu.