Buraki pieczone i buraki smażone

Prażone buraki i warzywa z buraków smażonych może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury przystawki. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 155 kalorii. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli i pieprzu, czosnek, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest dobre. Podobne przepisy to Buraki pieczone i buraki smażone, Warzywa Z Buraków Smażonych Z Prażonymi Burakami I Polędwicą Wieprzową, oraz Grillowany stek z buraków smażonych i kremowych buraków chrzanowych.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni (175 stopni C). Buraki dokładnie umyć, pozostawiając skórki i usunąć zieleninę. Opłucz zielenie, usuwając duże łodygi i odstaw na bok.
Buraki umieścić w małym naczyniu do pieczenia lub na patelni i wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Jeśli chcesz obrać buraki, łatwiej jest to zrobić po ich upieczeniu.
Przykryć i piec przez 45 do 60 minut, lub aż nóż może łatwo przesunąć przez największe buraki.
Gdy Prażone buraki są prawie gotowe, podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i cebulę i gotować przez minutę. Tear buraków na kawałki 2 do 3 cala, i dodać je do patelni. Gotować i mieszać, aż warzywa zwiędną i zmiękną. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać warzywa tak jak jest, a Prażone buraki pokrojone w plasterki albo octem z czerwonego wina, albo masłem i solą i pieprzem.